zaterdag 13 juni 2009

Wel of geen initiatief?

Het eerste burgerinitiatief van Mill is een feit. Een inwoner van Mill haalde 180 handtekeningen op om zijn voorstel om de garantieprijs voor oud papier te koppelen aan de Vergoeding Huishoudelijk Afval en de wereldmarktprijs als 'burgerinitiatief' op de agenda van de gemeenteraad te krijgen. Bij die eerste stap bleef het dan ook, inhoudelijk werd dit punt voorlopig niet behandeld en verdere stappen zullen moeten worden afgewacht.

In de Karstraat in Mill was sprake van een heel ander initiatief. Daar had een 'burger' een hennepkwekerij van 274 planten ingericht. Illegaal uiteraard en zoals gewoonlijk werd het ontdekt zonder dat de kweker daarvoor bewust initiatieven had ontplooid. Het was een kwestie van slordig watergebruik die de zaak aan het licht bracht.

In Haps zitten ze met de handen in het haar over de te verwachten nieuwe burgers in dit dorp. De gemeente Cuijk heeft het initiatief genomen om 150 asielzoekers onder te brengen op 2 locaties in Haps. De reacties hierop zijn heel divers en niet allemaal even politiek correct. Maar de manier waarop dit intitatief uitgevoerd is, was blijkbaar voor de dorpsraad in Haps reden genoeg om op te stappen. Politiek correct of niet, het ontbreken van goede communicatie vindt de dorpsraad voldoende reden om het vertrouwen in de gemeente Cuijk op te zeggen. 'Haps - Mill - Oeffelt', volgens Martin Bril klonk het al heel exotisch!

Of je het nu wel of geen goed initiatief vindt om poepzakjes uit te delen op het station van Nijmegen, feit is dat de toiletten in de Veolia treinen nog minstens een maand gesloten blijven. We zullen het met z'n allen dus nog even 'op moeten houden' als we met de trein tussen Nijmegen en Roermond reizen.

En wat las ik vandaag nog meer in de krant? Als het nu eind maart zou zijn, zou het een aprilgrap kunnen zijn: Australiërs (The Queensland Gas Company) willen Gelders gas! En niet alleen uit Gelderland, maar in heel Zuidoost Nederland willen ze onderzoek doen naar de mogelijkheden om gas uit de daar aanwezige steenkoollagen te winnen. Vooral de Achterhoek en de Peel zijn gebieden waar de kans het grootst is. Dat zou voor Mill betekenen dat we straks behalve op de 'toren' van Van Houts ook uitzicht zouden kunnen hebben op een aantal (boor)torens van 50 meter hoogte. Dat lijkt me geen initiatief dat we moeten ondersteunen!

Deze week op Lievendags Weblog: Een oude traditie
Deze week op IMMUUN ----------: Antilichaam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten