zondag 11 december 2005

Avondvluchten Volkel

fotoOp de website van de gemeente Mill en St. Hubert word je geïnformeerd over o.a. de frequentie van de avondvluchten rond Volkel. Het avondvliegen is noodzakelijk omdat vliegers ook getraind moeten worden in het vliegen bij duisternis. Op dagen dat het avondprogramma geldt, begint het vliegen vanaf 10.45 uur 's ochtends en duurt tot 22.45 uur. Dat is nauwelijks meer een avondprogramma te noemen. Het is wel vroeg donker in deze tijd van het jaar, maar op de kortste dag toch altijd pas vér na 10.45 uur! Eigenlijk is het nog maar net licht om kwart voor 11!
Na evaluatie van het vorige avondvliegseizoen is er besloten om terug te gaan naar het concept van twee in plaats van vier vliegavonden per week. Vier was dus teveel lijkt de juiste conclusie. Maar terug van vier naar twee, betekent nu dat het avondvliegen over een langere periode zal moeten gebeuren. In het seizoen 2005/2006 zijn toch nog vijf weken met vier vliegavonden gepland. Speciale nachtzichtapparatuur (Night Vision Goggles) wordt met name in die weken uitgeprobeerd. Het avondvliegprogramma duurt tot eind april 2006.

Avondvliegprogramma 2005/2006 op een rij:
  1. Avondvliegen, telkens op maandag en dinsdag.
  2. Einde avondvliegen dinsdag 26 april 2006.
  3. In week 42 en 46 wordt van maandag tot en met donderdagavond gevlogen.
  4. In week 3, 7 en week 11 wordt van maandag tot en met donderdagavond gevlogen.
  5. Op de avondvliegdagen wordt overdag vanaf 10.45 uur beperkt gevlogen. De meeste vluchten vertrekken dan later in de middag en in de avond. In de avond wordt doorgaans gevlogen tot ongeveer 22.45 uur.
  6. In week 52 (kerst), week 1 (nieuwjaar) en week 9 (carnaval) wordt ´s avonds niet gevlogen.
  7. Door andere (operationele) verplichtingen kan altijd van de planning worden afgeweken.

Let vooral ook op punt 7. Denk je op alles voorbereid te zijn en dan nog kan het heel anders uitpakken. Waarom zou je je dus druk maken over een avondvliegprogramma of een dagvliegprogramma of wat dan ook. Als ze me 's nachts maar laten slapen en 's ochtends niet in alle vroegte overvliegen, zal het allemaal wel weer meevallen. De berichten doen ernstiger vermoeden dan het in werkelijkheid is. Eigenlijk stoort het me in het geheel niet, wij wonen nog steeds lekker rustig in Mill.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten