zondag 18 december 2005

Sprookjes bestaan

fotoMet Kerstmis in het vooruitzicht worden wij net kleine kinderen. We kunnen de versieringen niet aangesleept krijgen en maken van ons huis een echt Kersthuis. Zo langzamerhand beschikken wij over een niet mis te verstane hoeveelheid kerstballen en kerstlichtjes.
Dat is echter absoluut geen beletsel om ieder jaar weer extra boomversieringen en lampjes te kopen. Lampjes voor binnen én buiten.
Dit jaar besloten we ook iets te doen met de 5 grote ramen die we aan de voorkant hebben. Vier beneden en eentje boven. Voor die ramen kochten we lichtslingers, zodat er in ieder geval met Kerstmis een soort gordijnen voor de ramen hangen. Lichtgordijnen. 's Avonds geeft dat een sprookjesachtige sfeer aan ons huis.
Voor de verlichting buiten zullen we ons dit jaar tot de achteringang van het huis beperken. Omdat daar de meeste mensen binnenkomen, zullen we ook daar zorgen voor een warme ontvangst. Met de lampjes die we nog van voorgaande jaren hebben, kunnen we in ieder geval de gevel aankleden. Voor verlichting in onze "tuinkerstboom" hebben we mooie kleine lampjes aangeschaft. Helaas zit daar een heel kort snoertje aan, dus dat moet verlengd worden.
Op zoek naar een verlengsnoer voor buiten, togen wij dan ook naar de koopzondag in Uden. Het was er druk genoeg en kerstspullen waren overal te koop. Wij konden het niet laten om overal de kerstballen en andere versieringen nog eens te bekijken. Ook het traditionele schaap, ieder jaar met Kerstmis kopen wij er één, hebben we vandaag aangeschaft. Bij één van de kraampjes vonden we ook nog wat we eigenlijk zochten, 20 meter verlengsnoer voor buiten.
Nu kunnen we niet alleen ons huis, maar ook de tuin sprookjesachtig verlichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten