zondag 19 augustus 2007

Terug in Mill

Na een afwezigheid van 14 dagen op deze plek, neem ik vandaag de draad weer op. Wat hebben we allemaal gemist aan het Millse nieuws in deze periode?
Op www.inmill.nl staan 26 'nieuws'berichten die gepubliceerd zijn tussen 4 en 19 augustus. Betekent dat, dat er ook werkelijk zo veel nieuws was?
Helaas, van de 26 berichten kunnen er al meteen meer dan de helft overgeslagen worden om later nog eens te lezen. Die gaan namelijk over evenementen die pas eind augustus of in september plaatsvinden. Ook zijn er nog wat artikelen die absoluut niet onder de noemer 'nieuws' vallen, bijvoorbeeld een verhaal over de verbouwing van Viasana. Dat lijkt meer op een advertorial (betaalde advertentie die lijkt op een nieuwsbericht) en heeft meer commerciële waarde dan nieuwswaarde. Ook de berichten over de brede school leveren geen nieuwe dingen op. De overige nieuwsfeiten behelzen vooral het 'kleine leed' (behalve natuurlijk als het jezelf overkomt) zoals inbraken, brandjes en snelheidsovertredingen.
Alles is nog bij het oude in Mill. Tijdens onze afwezigheid hebben er zich geen flitsende plannen voor een mooier centrum ontrold, niemand heeft zich gemeld om het probleem van het 'Mills parkeren' (men is hier gewend om de auto zo dicht mogelijk bij het doel neer te zetten, ongeacht de hinder die dat oplevert voor andere weggebruikers) eens echt aan te pakken en de 3 basisscholen zijn vorige week allemaal weer gestart op hun oude locatie.
Bij thuiskomst zag alles er helemaal vertrouwd uit, er leek niks veranderd.
Behalve dan de omleiding bij de Domeinenstraat en de verbouwing bij de opticien bij ons tegenover. En de nieuwe buren, die nog steeds flink aan het klussen zijn, ook al is dat aan de buitenkant nauwelijks te zien.
Maar als je na een chaotische zomer van diverse keren vertrekken en weer thuiskomen, uiteindelijk doodmoe in het rustige Mill terugkomt, is het bijna een zegening dat er niks, maar dan ook helemaal niks, veranderd is. Gelukkig niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten