zaterdag 4 augustus 2007

Thuis en alweer op het punt om te vertrekken

(Rituele wassing van Shiva in Chennai (voorheen Madras, India) © Riky Lievendag)

Een hele korte week in Mill, deze keer. Maandag kwamen wij terug uit een heet Frankrijk en wat ons het meest opviel was het enorme temperatuurverschil! Én de nattigheid natuurlijk. Dat was wel even schrikken, maar gelukkig werd het in de loop van de week wel wat beter. Typisch Nederland: dit weekend is het dus hóóg zomer. Tegen de tijd dat het hier weer minder wordt, zijn wij weer vertrokken. Naar nóg warmer oorden dan Zuid Frankrijk, maar niet zo droog. In tegendeel: wij gaan volgende week naar India en Vietnam en daar is het op dit moment volop regentijd. Met temperaturen tussen de 25°C ('s nachts) en 35°C en iedere dag hevige regenbuien, komen wij in een totaal ander klimaat terecht. Dat past dan goed bij de andere wereld waarin wij deze dagen zullen doorbrengen. Vooral naar het leven in India zijn wij heel benieuwd, aan dat in Vietnam hebben wij vorig jaar al even mogen 'ruiken'.

Het zal heel anders zijn dan hier in Mill. Zouden de mensen in Chennai (het vroegere Madras, de plaats waar wij een paar dagen logeren) zich ook zorgen maken over het imago van deze stad? Of hebben ze het zo druk met overleven dat ze daar totaal geen tijd voor hebben?

Op de weblog van onze burgemeester las ik dat hij zich zorgen maakt over 'wat de mensen van ons denken'! Ik citeer: "In het voorbije half jaar heb ik het imago van de gemeente Mill en Sint Hubert nadrukkelijk onder de loep genomen. Op welke wijze komen wij bij mensen op het netvlies? Welk beeld hebben buitenstaanders van onze gemeente? Hoe bekend zijn de mogelijkheden van ontspanning in onze gemeente? Staat de gemeente te boek als een aantrekkelijke vestigingsplaats voor wonen en werken/bedrijvigheid?"
Ik heb vroeger altijd van 'ons moeder' geleerd dat je je helemaal niet druk moet maken over wat de mensen wel niet van je zullen denken. Je moet ervoor zorgen dat je trots kunt zijn op wat je doet en op wie je bent. Kortom, je moet van jezelf houden om positieve aandacht op je te kunnen vestigen. En dat is nou precies wat Mill ook zou moeten doen. Dus roep ik hierbij de mensen uit Mill op: 'Hou van je gemeente, zorg er goed voor en vooral, zorg dat je er trots op kunt zijn dat je hier woont!' Dat betekent dat we ons allemaal (nog meer) verantwoordelijk moeten gaan voelen voor ons dorp, voor zover we dat nog niet doen. Want Mill is zo slecht nog niet, het is hier prima wonen. Het is al helemaal niet nodig om je te laten ontmoedigen door een columnist van de Volkskrant die blijkbaar geschreven heeft: "Kort daarop stond ik op een rotonde. Rechtsaf ging het naar Mill, maar ik kon ook andere kanten op, naar Wilbertoord, Wanroij, Odiliapeel, Sint Anthonis en Rijkevoort. De wereld begon nu toch wel heel groot te worden. Ik ging naar Mill. En keerde terug."

Nou én, dat zegt toch helemaal niks over Mill! Volgens mij trekt de burgemeester wel een hele snelle conclusie als hij hierin leest dat Mill geen indruk achterliet op deze columnist.
Kom op burgemeester, eerst zelf wat meer van Mill gaan houden en dan komt het allemaal goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten