zaterdag 16 februari 2008

Socialice of Fossil Fuel?

Een heus dilemma waar wij ons deze week voor geplaatst zien. En met ons waarschijnlijk nog veel meer Millenaren. Tenminste iedereen met postcode 5451 die lid is van de loterij met die naam. Niet over het verdelen van een vette straatprijs, maar over de smaak van ijs maken wij ons dit weekend druk.
Nou doen wij toch al járen mee met de postcodeloterij, maar dat je behalve geld ook goederen kunt winnen, is compleet nieuw voor ons. Een heel erg commerciële prijs dat wel, de naam 'Ben&Jerry's' komt maar liefst 11 keer voor op de brief waarin de prijs aangekondigd wordt. En dan heb ik het nog niet over de extra folder die is bijgevoegd of over eerdere berichten in De Koerier of op de Millse nieuwssite. De boodschap is in ieder geval goed overgekomen: vanaf vandaag kunnen wij een halve liter Ben & Jerry's ijs ophalen bij Movie Max Mill. En thuis kunnen we alvast een keuze maken uit de volgende smaken: Socialice, Caramel Chew Chew, New York super Fudge Chunk, Fossil Fuel of Vanilla Fair Trade. Klinkende namen waarbij je wel een beetje weg kunt dromen, zeker als je de korte omschrijving bij iedere smaak leest. Er is vooral sprake van veel chocola, het water loopt me in de mond...

De vraag is nu, gaan we het morgen al meteen ophalen of laten we de spanning een beetje oplopen en wachten we nog een paar dagen? Het zal wel het laatste worden, want woensdag eet een van de kinderen hier en dan is deze prijs een passend dessert!

Mijn eerste herinnering aan het heerlijke ijs van Ben & Jerry's dateert van eind jaren 80 (van de vorige eeuw ja). Toen we in de USA op vakantie waren, proefden we daar voor het eerst hoe ongelooflijk lekker dat ijs is. Cherry Garcia: hele kersen in romig ijs mét chocola, ik kan me nog precies herinneren hoe dat de eerste keer smaakte! Ongewoon lekker. Ben Cohen and Jerry Greenfield begonnen in 1978 met hun succesvolle onderneming en veroverden in een paar jaar de hele wereld met hun ijs. Ik weet niet meer of wij begin jaren 80, toen wij in Philadelphia in de USA woonden, het ook al eens geproefd hebben. Maar een paar jaar later zeker wél! Om nooit meer te vergeten.

Zouden er nu ook mensen een aanklacht in gaan dienen vanwege de geestelijke schade die ze lijden nu ze géén ijs krijgen omdat ze geen lid zijn van de postcodeloterij? Ik zou het maar doen, want die mensen die gaan iets missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten