zondag 7 september 2008

Prachtig Den Bosch

Ons voornemen is om van Mill naar Den Bosch te verhuizen als we onze huidige woning verkocht hebben. Samen met de makelaar proberen wij op allerlei manieren om ons monumentale pand aan de juiste man te brengen. Binnenkort hopen wij een aantal potentiële kopers te ontvangen tijdens de Open Huizen Dag, maar daarover in een volgend blog meer.
's-Hertogenbosch dus, trotse hoofdstad van Noord-Brabant, een bezoek waard. Dat deed ik gisteren dan ook graag. Behalve vast wat huizen bekijken die in aanmerking zouden kunnen komen voor ons, maakte ik ook een vaartocht over de Binnendieze. Met een platbodem door onbekende delen van Den Bosch, onder gebouwen en straten door en buitenom door de Hekelpoort weer terug de stad in. Wij deden de historische route: in een fluisterbootje vertrokken we vanuit de Uilenburg, één van de mooiste plaatsen van de binnenstad. We hadden een enthousiaste gids, die tevens de schipper was. Ze vertelde een fascinerend verhaal met veel informatie en nooit saai.
Behalve zo'n boottocht over de Binnendieze (er zijn 4 verschillende routes), zijn er tal van andere activiteiten voor een dag Den Bosch die de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld rondleidingen in de St. Jan of het Fort Citadel, culinaire wandelingen, muziek op de Binnendieze en nog veel meer.
Als je in de stad rondloopt, word je vanzelf vrolijk. Overal worden 'feestjes gevierd' en zie je vrolijke mensen. Met mooi weer zitten de terrassen vol - en die zijn er héél veel - en op zaterdag is er een grote markt midden in de stad.
En dan de straatnamen die je hier ziet, alleen daarom zou je sommige huizen al willen kopen! Wat te denken van 'In Den Boerenmouw', 'Achter Het Azijntonnetje', 'Achter Den Engel, 'Bonte Huid' of 'Eerste Straatje Van Best'?
Klik hier voor meer informatie over het boeiende cultuurhistorisch verleden, monumenten, oude gebouwen, waterlopen en vestingwerken van de Brabantse hoofstad 's-Hertogenbosch, de stad van Jeroen Bosch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten