zondag 18 januari 2009

Mill natuurlijk

De schapen zijn weer terug in Mill. In het landschapspark De Peelkanaalzone waar ik al eens eerder over schreef, loopt de schaapskudde Ovis & Eco sinds kort weer rond. In mei 2008 schreef ik al eens over dit bijzonder verschijnsel. Het is leuk om de schapen tegen te komen en het natuurpark zelf wordt steeds natuurlijker. Terwijl de plannen voor een nieuw centrum maar niet concreet willen worden voor de meeste inwoners van Mill, heeft de natuur meer ruimte gekregen. Het een zal niet het gevolg zijn van het ander, maar het bewijst wel dat er wel degelijk vooruitgang is in ons dorp. Dat gemaakte plannen ook werkelijk uitgevoerd worden - en dat op niet al te lange termijn.
Het hele gebied in de nabijheid van het Peelkanaal is een mooi recreatiegebied geworden voor iedereen die van rust en ruimte houdt. En van schapen dus.

Een ander stukje 'landschap' in Mill dat van de natuur teruggewonnen moet worden is het moeras bij Aldendriel. Want in tegenstelling tot wat men zou verwachten moet er onderhoud gepleegd worden om het oorspronkelijke moeras dat daar was terug te brengen. Juist doordat de natuur zijn gang daar kon gaan, is het volledig verwilderd door niet onderhouden boomgroei. En ook hier worden spijkers met koppen geslagen, want de aanbesteding voor dit project is al in gang gezet voordat de stukken in de raadsvergadering geweest zijn. Dit wordt een race tegen de biologische klok, want het project moet afgerond zijn voordat er weer bladeren aan de bomen zitten.

Initiatieven genoeg in Mill.
AB'90 wil daar nog het burgerinitiatief aan toevoegen zodat inwoners zelf punten kunnen aandragen voor de gemeenteraadsvergaderingen. Een prachtig plan om de inwoners van Mill actief bij de politiek te betrekken. Als voorbereiding hierop moet ik toch eens na gaan denken over nieuwe ideeën en ontwikkelingen voor Mill. Natuurlijk moet je zoiets niet alleen doen. Wie helpt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten