zaterdag 10 januari 2009

Winter in Mill

Het was mooi op maandagochtend toen Mill wakker werd: alles was wit en ongerept. Zoals dat gaat als de sneeuw nog vers is, waanden wij ons allemaal in een sprookje.
Maar dat sprookje was snel over toen de eerste auto's van de weg een glijbaan hadden gemaakt. De wegen in het centrum van ons dorp werden niet gestrooid en er werd geen sneeuw opgeruimd. Dat had de hele week consequenties voor het rijdend verkeer, maar zeker ook voor de voetgangers die door de snel ontstane vieze natte drab moesten. Na een paar nachten strenge vorst is de wereld nog steeds wit, maar van ongerept is geen sprake meer. De sneeuw is verworden tot bevroren ijsklonten of nog erger, tot bruine derrie. Het sprookje is voorbij, alleen voor de schaatsers is de winter nog steeds leuk. Overal waar water was, is nu gelegenheid om te schaatsen en daar wordt flink gebruik van gemaakt. Dat is wel een prachtig gezicht in het witte, winterse landschap.

Dat de winter een slechte tijd is om je huis te verkopen, weet iedereen. Dat er ook nog een kredietcrisis bij zou komen, hadden wij niet verwacht. Toch vinden wij ons huis een prachtig plaatje in de sneeuw en hebben er nog steeds vertrouwen in dat er zich iemand meldt die er net zo verliefd op wordt als wij nog steeds zijn.
Vandaag waren wij in 's-Hertogenbosch omdat daar een huis te koop staat dat wij net zo prachtig vinden. Wij wilden wel eens kijken of het in werkelijkheid net zo mooi was als wij op internet gezien hadden. Alhoewel het huis véél kleiner is dan het pand waar wij nu in wonen, waren wij behoorlijk onder de indruk van de ligging en de sfeer van de woning. Midden in de stad en toch was het er helemaal stil. Het pand is gebouwd boven de Binnendieze en ligt aan een smal autovrij straatje. Wij dromen nog even lekker verder...

Dit is weer het eerste bericht van een heel nieuw jaar. Wat zullen we allemaal gaan beleven in Mill? Gaan we de eerste werkzaamheden van het Centrumplan meemaken? Komt er echt een Brede School in Mill? Gaat de gemeente gewoon verder met het sturen van Nieuwsbrieven over het Centrumplan waar geen enkel concreet nieuws over dat plan in staat? Wanneer is het geld op voor het Centrumplan en wat is er dan al gerealiseerd? Allemaal vragen waarop misschien een antwoord komt in 2009, of zouden we in januari 2010 nog steeds dezelfde vragen kunnen stellen? Wie het weet, mag het zeggen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten