zaterdag 28 maart 2009

Weer thuis in Mill

Deze week waren we in Kiev, de hoofdstad van de Oekraïne. Een enorme stad met veel westerse invloeden - waaronder vanzelfsprekend dezelfde winkel- en fastfoodketens die je overal ter wereld ziet, maar tegelijkertijd ook écht Oost-Europees. De stad lijkt gespecialiseerd te zijn in gouden torentjes, iedere kerk lijkt ermee te zijn bekroond. Het is er ook erg druk en volgens onze plaatselijke begeleider staan er zoveel politieagenten langs de weg om het verkeer in goede banen te leiden. Dat ziet er zo op het eerste gezicht niet uit, er staat wel enorm veel politie te 'staan', maar verder zie je ze helemaal niks doen. We waren er een paar dagen voor werk, een uitgebreider verhaal hierover en foto's kun je vinden op Lievendags Weblog.

Vandaag was het bij ons Open Huizendag van de NVM en daarvoor waren we precies op tijd terug. Gisteren de hele dag gezorgd dat het huis opgeruimd was en vanochtend nog de laatste was weggewerkt, zodat eventuele kijkers de ruimte hadden om alles goed te aanschouwen. Helaas kwam er helemaal niemand opdagen, dat zal gedeeltelijk ook aan het slechte weer hebben gelegen, maar de belangrijkste reden zal toch de kredietcrisis geweest zijn en het gevolg daarvan voor de huizenmarkt. Aan het einde van de Open Huizendag werden we gebeld door de makelaar die informeerde hoe het bij ons was gegaan. Wij waren blijkbaar niet de enigen waar geen kijkers geweest waren, op sommige plaatsen was er wel iemand geweest, maar in het algemeen was de dag teleurstellend verlopen. We zijn er niet van geschrokken, hadden zoiets eerlijk gezegd ook wel verwacht en blijven rustig zitten tot er zich iemand meldt die ons huis graag wil kopen.

Intussen gebeuren in en rond Mill de raarste dingen. Lees ik opeens op de nieuwslog van Mill (www.inmill.nl) dat er iemand op een parkeerterrein in Uden bevallen is van een gezonde dochter. Dat is op zich heel goed nieuws, maar dat de persoon in kwestie met naam en functie genoemd wordt, maakt het nieuws wel heel erg plaatselijk. Zou deze juf dat ook zo leuk hebben gevonden als het om wat anders dan een blijde gebeurtenis was gegaan? Waar ligt de grens in plaatselijke berichtgeving? Was de vermelding dat 'Een inwoonster van Mill bevalt op parkeerterrein in Uden' niet genoeg geweest? Direct betrokkenen hadden dan ook wel geweten om wie het ging en voor zover ik het kan beoordelen, is dat verder voor niemand belangrijk genoeg om te weten. Dat is aan de persoon in kwestie om zelf te vertellen als en aan wie ze dat wil.

En wat zou toch de reden zijn van de lage opkomst voor de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker in de gemeente Mill. Van de 312 opgeroepen meisjes verschenen er iets minder dan de helft (49%), terwijl de opkomst voor het rijksvaccinatieprogramma in Mill met gemiddeld bijna 97% juist boven het landelijk gemiddelde ligt. Waar heeft de voorlichtingscampagne hier gefaald?

Tenslotte nog goed nieuws van de Jeugdgemeenteraad. Die heeft ervoor gezorgd dat er 4 nieuwe tafeltennistafels in de gemeente geplaatst zullen worden. De jongeren uit onze gemeente die zitting hebben in deze raad zetten zich in voor de behoeften van hun leeftijdgenoten. Dat er meer speelvoorzieningen moesten komen, was al eerder duidelijk gemaakt. Omdat dat ook voor de wat 'oudere' jeugd nodig was, is dit besluit een mooi einde aan mijn bijdrage van deze week op Station Mill.

Zie ook: http://tekoop.station-mill.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten