maandag 23 januari 2012

Afscheid eerste Dean Roosevelt Academy


Deze week begon met het afscheid van de Dean van Roosevelt Academy. Om precies te zijn de eerste Dean. De man die in 2004 startte met een university college in zijn geboorteplaats Middelburg.
Voor ons de eerste officiële gebeurtenis van Roosevelt Academy (RA) die wij meemaakten sinds we hier wonen. Het zal zeker niet de laatste zijn.
Bij ieder academisch evenement gaan de professoren, docenten en faculteitsstaf in processie door Middelburg. Dat wordt een cortège genoemd.
Deze keer werd de cortège gelopen van het stadhuis (Roosevelt Academy) naar de Nieuwe Kerk die onderdeel van de abdij is. Een mooi gezicht, zo'n stoet met deelnemers in verschillende toga's. Voor de kenner is precies te zien van welke universiteit de drager van de toga afkomstig is en of hij of zij wel of niet gepromoveerd is.
Voorop loopt de pedel met haar stok en daarachter de professoren en docenten in tweetallen.
Voordat het zover was, vond er in het prachtige Middelburgse stadhuis een symposium plaats ter gelegenheid van het afscheid van professor Hans Adriaansens. Dat was het officiële gedeelte.
In de Nieuwe Kerk was het wel heel plechtig, maar toch hing er een meer ongedwongen sfeer. Dat was mede te danken aan de prachtige speech van Karla Peijs, de commissaris van de Koningin in Zeeland. Een speech over lions and lambs, waarbij leeuwinnen er het beste afkwamen. Ook de burgemeester van Middelburg, Koos Schouwenaar, had een geanimeerde toespraak waar volop bij gelachen kon worden. Aan het einde had hij een behoorlijke verrassing: hij reikte Hans Adriaansens de eerste erepenning van de gemeente Middelburg uit.
De speeches werden afgewisseld met optredens van studentenkoren van RA en korte woordjes van oud studenten.
Na afloop was er nog receptie in de kloostergangen van de abdij.

Deze week op Lievendag's WeBlog: Stormachtig



Geen opmerkingen:

Een reactie posten