zondag 19 maart 2006

Van Mill naar Antwerpen

Je zou het bijna doen, voor je ontbijt naar Antwerpen. Tenminste als je zeker weet dat je er net zo één geserveerd krijgt als in Het Singelhuis aan de Desguinlei. Als onderdeel van een groter cadeau verbleven wij daar dit weekend twee nachten. Bed & Breakfast bij Jef en Magda Hendrickx. In een statig pand nabij de Singel (eigenlijk de binnenring van Antwerpen) bieden deze twee gastvrije mensen kamers aan op niveau. Het hele huis is met stijl ingericht, hangt vol kunst en ademt een sfeer van rust. We werden ontvangen door Magda die ons het laatste nieuws op cultureel gebied in Antwerpen vertelde en daarbij een heerlijke Bordeaux schonk. Ook een persoonlijk accent werd in het gesprek niet vermeden en al heel snel voelden wij ons er thuis.
Natuurlijk kwamen wij niet alleen naar Antwerpen om te genieten van dit prachtige huis, wij hadden ook andere dingen te doen. Daarin konden wij volledig onze eigen gang gaan, want behalve voor het welkomstdrankje werden wij in het geheel niet lastiggevallen. Nadat we ons geïnstalleerd hadden in onze riante kamer, gingen wij dan ook met lijn 2 naar het Centrum.
De volgende ochtend werden wij wel weer heel persoonlijk ontvangen aan de ontbijttafel, die rijkelijk voorzien was van allerlei lekkers. Vers geperst sap, warme broodjes, veel keus in beleg, vers fruit en nog veel meer. Maar het goede bij dit ontbijt was het gesprek! Hier leerden we ook Jef kennen, die een onderhoudend verteller bleek met een brede belangstelling. Wij hoorden allerlei verhalen van hem over Antwerpen en Vlaanderen in het algemeen. Er werden veel vergelijkingen getrokken tussen Nederland en België en er werden vriendelijke discussies gevoerd. Ook de andere gasten schoven aan en het gesprek kabbelde genoeglijk voort. Voor Jef en Magda duidelijk de aangename momenten van het uitbaten van een B & B, voor de gasten een verrassend begin van de dag.
Ook het ontbijt op onze tweede ochtend was net zo plezant, met een terugblik op onze avonturen van de eerste dag en een goed gesprek over politiek. Er zijn ergere manieren om een zondagmorgen mee te beginnen. Veel langer dan we van plan waren, maar niet zonder plezier, bleven we dan ook weer aan de ontbijttafel zitten.
Het is niet onze gewoonte om meer dan één keer naar hetzelfde adres te gaan als we ergens logeren, maar van dit adres weet ik dat nog niet zo zeker. In ieder geval zullen we het aan iedereen die onderdak op niveau zoekt in Antwerpen aanbevelen. Het was óns in ieder geval een genoegen!

Reacties:
fran 19-03-2006 16:17
Mooi verhaal
op een mooie plek
met bijzondere mensen

Martin Arts 28-03-2006 15:16
DIT ZIJN MOOIE VERHALEN.
DIT IS DE EERSTE KEER DAT IK VIA DE PC DEZE INFORMATIE TE ZIEN KRIJG.Mogelijk schrijf ik ook nog eens een verhaaltje.
groeten uit Spanje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten