zondag 23 april 2006

Van de herfst naar de lente

Onze Australië-reis is afgelopen, wij zijn weer terug in Mill. Donderdagochtend heel vroeg landden wij op Schiphol en we vonden het er bar koud. In Australië is het nu dan wel herfst, maar de temperaturen liggen er nog boven een gemiddelde Nederlandse zomerdag. Daar hebben wij volop van genoten natuurlijk, daarbij hoopten we dat het weer in Nederland eindelijk beter zou worden als we weer terug waren. Uiteraard hielden we af en toe de temperatuur in Amsterdam (in iedere buitenlandse krant te vinden) in de gaten. Dat leek nog in de verste verte niet op lente...
Maar de weergoden waren met ons, of misschien hebben wij zelf een beetje warmte meegebracht, het leek toch of de lente eindelijk begonnen was. Aan de natuur nog niks te zien, alle bomen zijn nog bijna kaal, en de meeste mensen lopen nog met hun winterjas over straat.
Nadat we in Mill gearriveerd waren en ons een beetje opgeknapt hadden, zijn we aan een zonnige dag begonnen. Allereerst gingen we boodschappen doen, zonder jas natuurlijk. We vonden het al een gek gevoel dat we geen korte broek meer aanhadden. We werden toch een beetje vreemd aangekeken door warm aangeklede mensen, maar wij vonden dat het prima kon. Onze huid gloeide nog lekker na van alle zon die er de laatste 3 weken op geschenen had.
Vrijdag was het weer nog beter en zagen we al meer waaghalzen zonder jas! Het was al echt terrasjesweer, de lunch smaakt buiten extra lekker.
Vandaag is voor ons de lente pas écht begonnen: voor de eerste keer dit seizoen is het gras weer gemaaid. De tuin is opgeruimd, het eerste onkruid verwijderd en de kale plekken in het gazon zijn een beetje bijgezaaid. En nu maar hopen dat de bomen binnenkort weer volop in het blad zitten, zodat we lekker in de schaduw kunnen zitten als het buiten te heet wordt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten