zondag 9 april 2006

Zondagmiddag in Perth

We begonnen de zondagmiddag met een dim-sim lunch bij het Seafood Dragon Restaurant in Perth. Een georganiseerde chaos en heel veel lekker eten.
Daarna koffie bij Dôme, een Australische koffieketen - níet te vergelijken met Starbucks in de United States, en een wandeling door het centrum van Perth. Eigenlijk niet veel anders dan een andere grote stad: de winkels op zondag open en overal kijkende en winkelende mensen. Zoals je van een miljoenenstad verwacht. Daarna hebben we de rust opgezocht in Kings Park, 5 vierkante kilometer 'park' dat op veel plaatsen nog in zijn natuurlijke staat wordt gelaten. We hebben er allerlei planten gezien die we niet in Europa hebben en heel veel vogels. Kings Park is een ander soort park dan we in Nederland gewend zijn, maar gelukkig staan er wel veel bordjes met uitleg over bomen en planten en de vogels die zich daar in de buurt ophouden. Ze maken allemaal wonderlijke geluiden en ze zien er groter en kleurrijker uit dan de vogels in Nederland.

Na Kings Park zijn we naar het strand gereden en hebben daar ergens een terrasje opgezocht.
We kwamen uit bij een 'tent' waar het BYO principe geldt. Bring Your Own betekent dat je zelf je (alcoholische) drank mee kunt brengen en daarvoor alleen wat 'kurkengeld' (ze maken de fles voor je open) moet betalen. Wij kwamen dus met een fles rosé binnen die we aan de overkant van de straat gekocht hadden. We hebben er wat brood met 'smeerseltjes' bij besteld en een tijdje van het uitzicht op de Indische Oceaan zitten genieten. Je wordt er enorm rustig van om eindeloos over die grote zee uit te kijken!
Zo'n zondagmiddag vliegt dus gewoon voorbij, het is aangenaam verpozen aan de andere kant van de wereld. Temeer daar het hier, ondanks de 'herfst', nog zomers warm is en dat geeft een heerlijk vakantiegevoel.
We zijn nu ongeveer op de helft van onze reis en voelen ons heel ver van Mill verwijderd. Toch missen we het wel een beetje, maar hopen dat het daar beter weer is tegen de tijd dat we weer thuis zijn. Want de 8 graden Celsius die we vanochtend bij de weersvoorspelling zagen, vinden wij echt te weinig om voor terug te komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten