zondag 30 april 2006

Koninginnedag of koninginnendag?

Koninginnedag zonder tussen-n, we hebben tenslotte maar één koninging. In Mill werd het als vanouds gevierd met o.a. kinderspelen in de Kerkstraat. Het weer werkte dit jaar wel heel slecht mee, maar de organisatie had daar goed op ingespeeld door de meeste spelletjes en andere attracties onder de luifels van de winkels te plaatsen. Helaas werd iedereen af en toe toch nog flink nat. Maar gezellig was het wel, niet in de laatste plaats door de zon die zich gelukkig ook nog regelmatig liet zien. Én de tent voor het gemeentehuis natuurlijk, waar de muziek vrolijk klonk en er ook wat te drinken was.

Op televisie keek ik tussen de bedrijven door ook nog naar de konininginnedagviering in de Flevopolder. Hagelstenen en veel nattigheid in Zeewolde en natuurlijk heel veel wind. Het zag er een beetje triest uit. Later in Almere was er wel meer zon, alhoewel er ook nog af en toe flinke buien vielen. In Almere leek het opeens of Nederland twéé koninginnen had, wie van de twee dames op enorme hakken en met grote hoeden was nu de echte? De burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma, had zich voor de gelegenheid als een echte vorstin uitgedost. Wie haar kledingadviseuse is, is mij onbekend en dat moet denk ik ook maar zo blijven. Verschríkkelijk, hoe kun je iemand zo op een verkeerde manier 'in het zonnetje zetten'.
Knalgroene schoenen met enórme hakken, voor de lange Annemarie Jorritsma overbodige extra centimeters. Het zag er ook niet echt comfortabel uit, wat zal ze 's avonds zere voeten hebben gehad. En dan haar 'pak', groene rok (passend bij de schoenen natuurlijk) met een jasje waar een soort vleugels aan gemonteerd waren. Met al die wind werkten die extra stroken stof een beetje op de lachspieren en het gaf mevrouw Jorritsma wel heel veel volume. Jammer voor iemand die net zo haar best heeft gedaan om veel kilo's kwijt te raken. Natuurlijk had de burgemeester ook een extravagante hoed op, maar die stond haar juist wel heel erg leuk. Als opvallend accent had die genoeg allure om van mevrouw Jorritsma een soort koningin te maken, een iets eenvoudigere outfit zou daar beter bij gepast hebben. Dan was het misschien wel even koninginneNdag in Almere geweest.

Terug naar Mill, waar de feestelijkheden 's middags en 's avonds gewoon doorgingen, ondanks het slechte weer. Ook de volgende dag, zondag 30 april vieren wij hier feest: de draaimolen draait door en de muziek klinkt nog steeds!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten