zondag 23 juli 2006

Nieuwe bewoners?

Sinds een week 'wonen' er nieuwkomers in de Stationsstraat. Tot nu toe zijn het eigenlijk daklozen, dat zal wel duren tot de zomer is afgelopen. Ze zitten gezellig met z'n tweeën in de tuin op nummer 5. Het lijkt wel of ze het nietsdoen tot kunst hebben verheven. Op een bepaalde manier stralen ze de rust uit die in deze vakantieperiode in Mill heerst.
Nu ook de bouwvak begonnen is, zijn veel inwoners van ons dorp vertrokken naar elders. Met de noorderzon is nu niet de juiste uitdrukking en de zon achterna hoeft al helemaal niet. Daar hebben we hier ook genoeg van, net als van het aanhoudende warme weer.
Dat betekent lekker luieren in de tuin, minder auto's voor de deur en de dagelijkse bezigheden op een wat lager pitje. De kunst is om het binnen zo koel mogelijk te houden en je nergens druk over te maken. Want alhoewel er genoeg warme dagen zijn, heb ík er zeker nog geen genoeg ván. Ik vind het heerlijk, maar om me heen hoor ik toch wel veel mensen klagen dat het te heet is. Het moest maar eens gaan regenen, dat hebben we zo hard nodig? Moet je ze horen als het aanhoudend regent, dan wenst iedereen zich veel warmte en droog weer toe. Tja, hadden ze toch niet zo massaal dit weertyoe moeten wensen, de notoire klagers die vaak geen ander gespreksonderwerp hebben dan het weer van het moment. Want nu zitten ze er mooi mee te kijken, is hun wens eindelijk eens uitgekomen!
(Beelden van Anja Taverne uit Mill)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten