zondag 16 juli 2006

Voor de helft uit Mill...

Kennen jullie Armand? Die protestzanger uit de vorige eeuw? Die man die zich hardop afvroeg of hij te min was? Juist ja, díe Armand (heel lang geleden in Eindhoven geboren als Herman van Loenhout) heeft een Millse moeder. Zijn vader was in de mobilisatietijd gelegerd in Mill en 'kreeg kennis' aan de Millse slagersdochter Marie. Dat is toch leuk om te weten, nietwaar? Dan kijk je toch anders tegen zo'n 'jongen' aan. Hij vertelt zelf erg leuk en geheel in zijn eigen stijl over zijn leven tot nu toe op zijn website http://www.armand.nl/biografie_a.htm. Gisteravond was hij te zien en te horen in Deurne tijdens de zomerfeesten van het Walhalla.
Een korte impressie over dit optreden lees je op http://lievendag.blogspot.com

Hebben jullie ook gezien hoeveel rioolbuizen er nog klaar liggen bij de Wissel aan de Spoorstraat? Als er iedere dag 10 worden verwerkt, dan zal er minstens nog 10 dagen gewerkt moeten worden om ze allemaal de grond in te krijgen. Aan hoeveel dagen de gemeente hiervoor gedacht heeft, is niet meer helemaal duidelijk, maar dat het er meer zijn dan 2 is zonneklaar! Hoe moet dat nu met de bouwvakvakantie voor de deur? Rustig laten liggen of doorwerken? Ik ben erg benieuwd en de mensen die daar langs de opengebroken weg wonen zullen zich zeker afvragen of ze nog ooit via de openbare weg bereikbaar zullen zijn...

Wat is het stil in Mill nu er veel mensen op vakantie zijn. Op de woensdagmarkt staat maar de helft van de kramen, er zijn winkels 'wegens vakantie' gesloten, het politieloket is even niet bereikbaar, het gemeentehuis laat de avondopenstellingen vervallen en er rijden minder bussen. Bij veel huizen blijft het ook opvallend stil. Even op adem komen allemaal, zodat we na een verdiende vakantie allemaal weer vrolijk verder kunnen. Met het centrumplan bijvoorbeeld, met de zorgen om een nieuwe burgemeester, met nieuwe ideeën en met de verdere ontwikkeling van ons dorp. Misschien is Mill na deze warme zomer uitgeslapen genoeg om fris van start te gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten