zondag 28 januari 2007

Gevraagd: nieuwe buren

Toen wij ruim 2 jaar geleden voor de eerste keer in Mill rondkeken, op zoek naar een huis, stond het al te koop. Het pand dat ooit de woning van onze nieuwe buren zal worden. Stationsstraat 5, ons eigendom, en Stationsstraat 7 flankeren samen op monumentale wijze de Julianastraat. Wij kozen voor nummer 5 om diverse redenen, maar de belangrijkste daarvan was de uitstraling van het pand. Ons huis heeft geen rare moderne uitbouwen en ziet er aan de buitenkant daarom ook nog authentiek 19de eeuws uit. Bovendien is het ongeveer in het midden van het perceel gebouwd wat de symmetrie van het pand benadrukt. En natuurlijk was de vraagprijs van nummer 5 toen nog veel redelijker dan die van nummer 7. Zo komt het dat wij al bijna 2 jaar met veel plezier in de Stationsstraat wonen, maar helaas staat het pand van onze nieuwe buren nog steeds te koop. In het begin zagen we zo heel af en toe wel eens belangstellende kijkers, maar verder gebeurde er niks. Tot begin zomer 2006, toen hing er opeens een bord 'VERKOCHT' aan de gevel! Natuurlijk werden wij toen erg nieuwsgierig, want eindelijk zou er iets gaan gebeuren. Dachten wij. Het bleef echter erg stil rondom nummer 7, geen verbouwingen, geen verhuiswagen, helemaal niks.

Een paar weken later hing er opeens weer een bord: 'OPNIEUW IN DE VERKOOP'! De nieuwe eigenaar had dus andere plannen met het pand, het was wel duidelijk dat hij er zelf niet zou gaan wonen. Tijd dus om eens op de website van de verkopend makelaar te gaan kijken! Daar stond het pand inderdaad weer te koop, maar nu met aangepaste omschrijving én aangepaste verkoopprijs. Het pand wordt nu aangeboden als 'herenhuis in verbouwing', wat daar dan ook mee bedoeld wordt. Op de foto's die erbij geplaatst zijn, is dat in ieder geval niet te zien. Wel kun je een brochure aanvragen en dat hebben wij dan ook gedaan. Je wilt toch weten wat er bij de buren gebeurt en er is verder niemand om het aan te vragen!
Ook in de brochure staan foto's waar je niet veel wijzer van wordt, maar gelukkig zijn de tekeningen wel heel informatief. De bedoeling is dat het perceel in tweeën gesplitst wordt en er ergens aan de achterkant een stuk van het huidige pand verloren gaat. Op het nieuwe stuk grond wordt dan een extra woning gebouwd. Vooralsnog is daar helemaal niks van te zien. Wij schatten in dat er pas gebouwd kan worden als het huidige pand verkocht is. Er wordt dus een koper gezocht die niet teveel haast heeft om het pand te betrekken, want na de aankoop zal er eerst gebroken en gebouwd moeten worden! Er wordt zo wel behoorlijk wat voorstellings-vermogen van onze nieuwe buren gevraagd! Wat zeg ik? Ooit krijgen we dus twee stellen nieuwe buren als het allemaal goed komt! In ieder geval zou het fijn zijn voor het aanzicht van de Stationsstraat én de Julianastraat als die hoek weer gewoon bewoond wordt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten