vrijdag 14 september 2007

De kermis komt en wij...

Het derde weekend van september is begonnen en dat betekent dat het weer kermis is in Mill. Gelukkig, zou ik bijna zeggen, hebben wij ook al een paar jaar een traditie die plaatsvindt in het derde weekend van september. Dan gaan we namelijk altijd een weekend weg met de hele familie. We huren een aantal huisjes en brengen 3 dagen intensief met elkaar door. Voor ons een prettige bijkomstigheid dat we dan in ieder geval de eerste kermisdagen niet mee hoeven te maken. Niet dat we een hekel hebben aan kermis, maar echte liefhebbers zijn we zeker niet. Een hoop drukte voor de deur en vooral 's nachts, als wij willen slapen, érg veel herrie. Dat heb je ervan als je in het centrum gaat wonen, zelfs in het centrum van een redelijk klein en rustig dorp. Er is ook geen ander evenement in Mill dat zoveel lawaai veroorzaakt als de kermis. De attracties zelf hoor je niet, ook niet de muziek die daarbij hoort. Wat je wél hoort is de muziek in de feesttent voor het gemeentehuis, maar dat is eigenlijk ook al niet zo erg. Waar we écht wakker van liggen zijn de mensen die midden in de nacht luid schreeuwend en roepend naar huis gaan. Die komen natuurlijk uit een lawaaierige tent en zijn al de hele avond tegen elkaar aan het schreeuwen om boven de muziek uit te komen. Je kunt het ze dan ook niet kwalijk nemen dat ze daar buiten gewoon mee verder gaan. Waarschijnlijk zitten hun oren ook een beetje dicht, dus wat wil je. Maar als je lekker in je bed ligt en de volgende dag weer gewoon om 6 uur op moet, dan klinken hun stemmen tot bijna 3 uur 's nachts wel heel erg hard en indringend! En dat is alleen met de kermis zo, want met carnaval hebben we nergens last van. Voor ons is dat eigenlijk een raadsel, we kunnen er niet precies de vinger op leggen waar dat aan kan liggen. Maar lieve mensen, misschien willen jullie wat minder hard gillen als je door de Stationsstraat naar huis fietst of loopt? Dan doen wij op onze beurt onze oordoppen wel in zodat iedereen tevreden op de Millse kermis kan terugkijken.
Veel plezier allemaal!

Reacties:
Avatar van PeterSandra 14-09-2007 19:45
Van ons heb je geen last, wij blijven lekker in Mill West en dat raadsel van de carnaval... dan staat er ook geen tent, hé....

Avatar van Rene Scheffer Rene Scheffer 14-09-2007 22:52
Vreemd die kermisculturen in Brabant en Noord Holland. Gaat niet eens om de kermisattracties. Maar er is dan een alibi om te zuipen. Vreemd en wat simpel heb ik het altijd gevonden. Zuipen en feesten kan 365 dagen per jaar, waarom dan op het moment dat er kermisattracties staan.

Avatar van Peter Peter 18-09-2007 05:42
Rene, omdat de tent er dan staat natuurlijk, hehe....
Maar we zijn dit jaar netjes via Burgemeester verstraten laan gelopen, nou maar hopen dat de pastoor a.s. zondag niet klaagt.

Avatar van tonnie tonnie 19-09-2007 08:08
wij hebben een geweldige kermis gehad,nu weer tijd vrij maken voor de nieuwe brede school en het centrumplan.
en wat de brede school betreft,hou maandag 1 oktober vrij voor het politiek cafe.georganiseerd door AB'90. meer info volgt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten