zondag 30 september 2007

Als kat en hond

Er is een spreekwoord dat suggereert dat katten en honden voortdurend in onmin leven. Bij ons is dat geenszins het geval, onze kat Belle en hond Muis kunnen het heel goed met elkaar vinden. Samen vormen ze een opvallend stel dat regelmatig in de straten van Mill is te zien. Als wij namelijk de hond uitlaten, loopt de kat graag mee. Op een afstandje, niet aan de lijn, maar duidelijk 'erbijhorend', loopt ze achter ons aan.
De hond kijkt regelmatig om, om te zien of Belle nog in beeld is.
Als we buiten het territorium van de kat dreigen te raken, gaat ze op de straathoek erbarmelijk zitten miauwen. Toen wij net in Mill woonden, is het ooit gebeurd dat ze op de hoek van de Schoolstraat en de Burg. Verstraatenlaan bleef zitten tot ze opgehaald werd. Tegenwoordig weet ze gelukkig zelf de weg terug te vinden.
In het Volkskrant Magazine van deze week staat de oproep om een foto van een kat en hond, samen in één mand, op te sturen. Alsof ze het voor ons verzonnen hebben! Donderdag is het dierendag, dat zal er misschien ook mee te maken hebben...
Natuurlijk heb ik al op de oproep gereageerd, maar voor het geval dat onze foto niet gepubliceerd zal worden, staat er ook eentje boven dit bericht. Onder de kop van 'De Volkskrant', op mijn eigen blog!



Gisteren waren wij weer eens bij een optreden van Wicked Honey. Een band die ook regelmatig in Mill speelde, bij café Geert. Wij hebben opnieuw van ze genoten en hopen dat ze binnenkort ook weer eens in Mill zullen optreden.
Sinds vanochtend staan er ook 2 filmpjes van ze op YouTube.com, dan kunnen er meer mensen van genieten:
Wicked Honey1 --- Wicked Honey 2

Reacties:
Avatar van Bart Bart 30-09-2007 14:41
Wat een lieverds, die twee!
... :)

Avatar van Rene Scheffer Rene Scheffer 30-09-2007 23:27
Mooie hondenkop. Met katten heb iets minder, maar niet onlief ook


Avatar van J de Kat J de Kat 01-10-2007 00:09
De relatie tussen die twee is van begin af bepaald - denk ik - doordat de hond Muis werd genoemd. Nee, grapje. Misschien heeft het ook aan hun verstandhouding geholpen dat ze dezelfde kleuren in hun vacht hebben. Onder katten onderling kunnen daar ook relaties (niet)door ontstaan.
Verhaal om te onthouden, want ik ken er meer zo.

Avatar van tonnie Kremers tonnie kremers 01-10-2007 10:01
alleen de namen vind ik al schitterend voor de hond en de kat
p.s. leuke filmpjes van Wicked Honey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten