zaterdag 6 oktober 2007

Akkoord voor brede school Mill

Na eindeloos wachten, lijkt het er nu toch op dat De Kameleon voorzichtig kan gaan denken aan een toekomst met meer ruimte. Toen ik in het voorjaar van 2005 voor de eerste keer op deze basisschool kwam, vertelde de directeur mij trots dat er aan de overkant van de straat een nieuwe school zou worden gebouwd. De tijd waarmee hij toen rekening hield was ongeveer anderhalf jaar. Als alle plannen dus gewoon door zouden zijn gegaan, dan zou De Kameleon dít schooljaar al hebben kunnen profiteren van een ruime, nieuwe locatie. Maar helaas liep het helemaal anders en werden de plannen op de lange baan geschoven. Er kwamen behoorlijk wat kinken in de kabel, storingen in de planning die geheel buiten De Kameleon omgingen. Plotseling was er geen sprake meer van toekomstige samenwerking met één basisschool, namelijk de 'overbuurman', maar stond er opeens een fusie van 2 Millse basisscholen in de weg. De beoogde locatie was hierdoor niet meer langer realiseerbaar en men kwam vervolgens met een meer omstreden plek op de proppen. Het leek er daardoor even op dat de brede school verder verwijderd was dan ooit.

De berichtgeving over de brede school was niet altijd objectief, ook niet op deze weblog. Er werden initiatieven ontplooid om meer draagvlak te creëren voor een onderwijslocatie waar alle basisschoolkinderen van Mill in de toekomst hun lessen zullen volgen. De ene partij verweet de andere dat er niet genoeg onderzoek was verricht. Heel verwarrend allemaal, maar intussen gebeurde er gewoon helemaal níks. Tijdens het politiek café dat deze week over dit onderwerp werd gehouden, was de opkomst erg laag. Als je het verslag leest over deze avond op www.inmill.nl, blijkt dat nergens uit en lijkt het zelfs of véél ouders tegen de voorgestelde situatie aan de Langenboomseweg zijn. Ook dát is geen objectieve berichtgeving. Zonder de kwestie te onderschatten, denk ik dat er heel erg weinig ouders en toekomstige ouders in Mill zijn die zich echt druk maken over een brede school en waar die zou moeten worden gebouwd. Natuurlijk is een kleine, knusse school om de hoek leuker, maar misschien ook niet meer van deze tijd. Alles moet efficiënter en dus goedkoper, dat geldt zélfs voor het basisonderwijs en de kinderopvang. Veranderingen hierin kunnen misschien vertraagd worden, maar niet voorkomen.

Voor de kinderen en leerkrachten van De Kameleon wordt de situatie langzamerhand onhoudbaar. Van de twee beloofde extra lokalen die ze er dit schooljaar bij zouden krijgen, is er slechts één werkelijkheid geworden. De kinderen krijgen les in te kleine lokalen, de leerkrachten hebben geen eigen ruimte meer over en de directeur zit letterlijk in een 'directiekeet' op het schoolplein. Hoe eerder de bouw van een nieuwe school begint, hoe beter dus. Op dit moment gaat het vooral om meer ruimte, ongeacht waar het nieuwe gebouw zich zal bevinden. Door de ervaring van bijna 3 jaar in Mill wonen, durf ik nu een voorzichtige schatting te maken en hoop dat de nieuwe brede school met ingang van schooljaar 2010/2011 een feit is. Voor de kleuters die nu net begonnen zijn, betekent deze prognose dat ze dan, in groep 4, eindelijk gebruik kunnen gaan maken van een moderne, ruime school waar volop ruimte is om te leren en te spelen.

Reacties:
tonnie kremers 07-10-2007 10:20
Met veel verve en kennis van zaken trachtte de voorman van AB’90 zijn collega-raadsleden over te halen om het standpunt dat AB’90 zou gaan innemen, over te nemen. Voor hem was het echter vechten tegen de bierkaai, echter met dien verstande dat hij de handjes van het publiek op elkaar kreeg. Een flink applaus viel hem ten deel en in datzelfde applaus klonk een duidelijke afwijzing door van de beslissing die uiteindelijk later op de avond werd genomen.
Het is de arrogantie van de macht om volledig voorbij te gaan aan hetgeen gebruikers, in welke hoedanigheid dan ook.

Peter 07-10-2007 17:15
Volgens het verslag: het conceptplan, gaat er 30.000 euro naar een extern advies bureau voor een inrichtings model, benadrukt de wethouder dat een akkoord voor een conceptplan nog geen definitief akkoord is.
Jaja, en nu door naar het centrumplan, je garage is voorlopig veilig!!!!

anoniem 19-10-2007 08:53
De berichtgeving over de brede school was niet altijd objectief, ook niet op deze weblog.
Inderdaad en niet elke reactie op dit bericht wordt geplaatst. Erg jammer. Zet ik een berichtje in elkaar hoe ik tegen dit onderwerp aankijk en dan wordt dit bericht niet geplaatst.

Avatar van station_mill station_mill 19-10-2007 09:13
Beste 'anoniem',
Iedere reactie op elk bericht waar geen beledigende teksten of scheldwoorden in staan, wordt geplaatst, óók de anonieme.
Meer dan de 2 reacties die boven staan, hebben deze site niet bereikt.
Het is wel sympathieker als je de reactie niet anoniem geeft, een voornaam is al voldoende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten