zaterdag 10 november 2007

Verkocht 'Onder Verbouwing'

Sinds de zomer is het huis naast ons verkocht. Op deze plek heb ik al eens eerder (januari 2007) om nieuwe buren gevraagd, omdat het huis al zo lang als wij in Mill wonen te koop stond. Ik heb zelfs ooit gesuggereerd dat het een prima burgemeesterswoning zou zijn. Midden in Mill, een monumentaal pand, mooier kun je het eigenlijk niet treffen.
Gelukkig is na een paar jaar leegstand en voor de meeste mensen uit Mill een ondoorzichtige verkoopprocedure het pand uiteindelijk weer bewoond. Een jong gezin heeft er sinds een paar maanden zijn intrek genomen, maar voorlopig zullen ze nog tussen de bouwmaterialen moeten wonen. Er wordt namelijk flink gebroken en er zal nog heel veel moeten worden opgebouwd voordat alles klaar is. Alleen de voorkant van het pand ziet eruit alsof er niks aan de hand is, maar aan de zijkant in de Julianastraat lijkt het wel of er een bom dwars doorheen is gegaan. Ook aan de andere zijkant, de tuinkant is de verbouwing goed te zien.


Toen de huidige bewoners het huis kochten, stond al vast dat de achterste helft van het pand gesloopt zou worden om plaats te maken voor een nieuw perceel met een nieuw woonhuis erop. Donderdag waren daar de eerste werkzaamheden van te zien, maar pas op vrijdag en zaterdag werd er echt gesloopt. Het gevolg daarvan is op de foto's goed te zien. Het kan nu alleen nog maar mooier worden, maar dat zal nog heel wat tijd en arbeid kosten. Zelfs de achtergevel van het voorhuis is gedeeltelijk verdwenen. Het achterhuis heeft geen buitenmuur meer aan onze kant. De oude stenen zullen opnieuw gebruikt moeten worden om het aanzien van het pand niet teveel te schaden.

Zo zijn onze buren bezig met hun eigen kleine centrumplan!
Wij zijn erg blij met de vooruitgang, nu de lelijke aanbouw eraf is, kan het eigenlijk alleen nog maar mooier worden. Het is ook fijn om weer buren te hebben, dat is gezelliger dan zo'n leeg huis waar nooit iets gebeurt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten