zaterdag 19 januari 2008

Horen, zien en zwijgen

Dit oude gezegde is van toepassing op een slechte ontwikkeling in de sportwereld. Al een paar maanden krijgen wij daarover ook informatie te zien en te horen via de Stichting SIRE. In de vorm van reclamespotjes wordt aandacht gevraagd voor het intomen van verbaal geweld bij sportwedstrijden.
Onder het motto 'Geef kinderen hun spel terug' worden volwassen supporters erop gewezen dat het niet sportief is om grove taal langs de zijlijn te gebruiken. En terecht!

De Millse handbalvereniging MHV '81 houdt ook niet van verbaal geweld op de tribune en gaat hier daarom op door met een prachtig initiatief. Speciaal voor deze campagne hebben ze posters laten maken die de supporters moeten vertellen hoe ze erover denken. Iedere poster is geïnspireerd opmhv een van de bezigheden van het oude gezegde 'horen, zien en zwijgen'. Met 8 portretten per poster, met de handen voor de mond, oren of ogen en een pakkende spreuk wil MHV '81 haar toeschouwers duidelijk maken dat ze absoluut niet gediend zijn van te fanatieke, onsportieve aanmoedigingen. De portretten zijn geen foto's van de eigen leden, maar - volgens eigen zeggen van een woordvoerder van de handbalclub - van internet geplukt 'zodat ook andere clubs uit de buurt er gebruik van kunnen maken'.

Of dat ook zal gebeuren, weet ik niet. Maar dat een Millse vereniging hiermee als eerste komt en zoveel positieve aandacht in deze campagne steekt, is het vermelden meer dan waard. Chapeau!

Reactie:
tonnie kremers 19-01-2008 22:43
dat het zover moest komen is al jammer,
horen,zien en zwijgen in Mill.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten