zondag 20 april 2008

In Mill is noodzakelijkheid van rijbewijs voor rollators bewezen!

Deze week las ik op www.inmill.nl het volgende bericht:

'Een 94 jarige vrouw uit Mill is woensdagmorgen 16 april gewond geraakt na een aanrijding met een plaatsgenoot. De vrouw liep met haar rollator op de Markt. Een 81 jarige man uit Mill kwam haar tegemoet in zijn scootmobiel. Bij het passeren raakte de vrouw de spiegel van de scootmobiel. De bestuurder schrok daar waarschijnlijk van en gaf gas in plaats van te remmen. Hierdoor viel de vrouw op de grond. Ze liep een hoofdwond op die gehecht moest worden in het ziekenhuis.'

Nog niet zo lang geleden was het een item in het landelijke nieuws: bejaarden die oefenden met hun rollator alsof ze op moesten voor hun rijbewijs. Maar in Mill is er dan ook werkelijk iets gebeurd. Niet alleen was er een rollator bij betrokken, maar ook een scootmobiel. Vooral voor die laatste voertuigen ben ik al heel lang voorstandster van een soort rijbewijs. Voor iedereen die zich gemotoriseerd voortbeweegt, zou het een vanzelfspekendheid moeten zijn dat de rijvaardigheid regelmatig gecontroleerd wordt. Vooral op het gebied van reactiesnelheid is zo'n test zeker op zijn plaats. In Mill op de markt is dat nu maar weer eens bewezen. en dat nét op een woensdag dat ik niet in de gelegenheid was om boodschappen op de markt te doen. Op het moment dat het gebeurde was ik op weg naar Wenen voor een bliksembezoek vanwege mijn werk.
Wat zal het een consternatie geweest zijn. Stel je voor, twee oude mensen die letterlijk met elkaar in aanvaring komen. Van de schrik geeft de gemotoriseerde 81-jarige man een extra dot gas en valt de 94-jarige vrouw gewond op de grond. Jammer dat zoiets gebeurt, maar wat hébben wij een krasse bejaarden in Mill. Zelfstandige mensen die niet achter de geraniums gaan zitten, maar gewoon hun eigen boodschappen doen op de markt! Zou dat door de gezonde lucht komen of ligt dat aan de vriendelijke omgeving? Feit is dat er heel veel zelfstandige, kwieke bejaarden in Mill wonen. Als er nog eens een landelijke proef komt voor rollator- of scootmobiel- rijvaardigheidsbewijzen dan stel ik voor dat Mill als één van de eerste plaatsen in Nederland aan bod komt!

Hebt u deze week al een bezoek gebracht aan www.station-mill.nl? Gewoon doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten