zondag 9 november 2008

Veilig wonen in Mill

Vrijdag verscheen de jaarlijkse gemeentelijke veiligheidsindex. Onderaan op een lijst van 443 gemeentes vinden we dit jaar als veiligste plaats het Friese Ferwerderadiel en helemaal bovenaan als onveiligste Utrecht. Die laatste stad staat al sinds 2004 aan 'kop' van dit klassement en wordt direct gevolgd door Amsterdam, Eindhoven, Den Bosch en Rotterdam, een twijfelachtige eer voor de grote steden. Beter kun je in de lagere regionen eindigen. Zoals Mill bijvoorbeeld, ons dorp dat als veiligste gemeente van de regio uit de bus kwam. Op plaats nummer 379 scoren wij erg 'veilig'. Een vergelijking met plaatsen in de regio: Gennep staat op 199 en Cuijk op 205. Daarna komen Boxmeer (263), Grave (270) en Sint Anthonis (280). De 'grote' stad het dichtst bij ons in de buurt, Nijmegen, staat op nummer 13 en het iets kleinere Uden op 112.
Het zijn slechts cijfers, wat zeggen die ons? Het gevoel zegt dat het goed wonen is in onze regio en deze lijst bevestigt dat nog eens. Meer moeten we er ook niet van maken. De gemeentelijke overheid zal er hun conclusies uit moeten trekken en er beleid op maken. Voor de rest leven wij gewoon door in onze dorpen in Brabants Eerste Kwartier. (Voor de volledige lijst, zie de website van Binnenlands Bestuur)
Zo roept het gemeentebestuur van Mill alle bewoners op om naar de informatie-avond op dinsdag 11 november te komen om 'mee te praten' over het dorpsontwikkelingsplan. De discussie over de brede school is nog in volle gang, AB90 heeft er zelfs een pagina van De Koerier voor gekocht. We zullen woensdag zien of dat de moeite waard was. Uiteindelijk belandt de (informatie over) brede school bij ons dan in de kattenbak, maar vooruit, misschien leren we nog wat van het beloofde overzicht van feiten.
En... ons huis staat nog steeds te koop. We willen er nu wel eens van af, van de vraag of we ons huis al verkocht hebben. Dat horen we bijna dagelijks, terwijl we er zelf niet zo frequent mee bezig zijn. Wij hebben in juni besloten dat we op den duur uit Mill vertrekken en voor onszelf daar een redelijk lange termijn aan verbonden. Wij weten dat we niet in een alledaags huis wonen en dat betekent dat het niet aan de eerste de beste verkocht zal worden. Die ene speciale koper loopt al ergens rond, hij weet het zelf misschien nog niet, maar eens wordt hij de trotse eigenaar van ons pand. Dat kan volgende week gebeuren, maar ook volgend jaar. Dat heeft niets met de kredietcrisis te maken, dat is gewoon inherent aan het pand dat wij aanbieden. Wij wachten rustig af, maar die koper is natuurlijk altijd van harte welkom! Wij bieden ons huis nu te koop aan met een extra pluspunt: het staat in de veiligste gemeente van de regio!
www.vandevengarantiemakelaars.nl of www.tekoop.station-mill.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten