zondag 10 januari 2010

Sneeuw maakt stil

Het is de laatste tijd 's ochtends erg stil wakker worden in Mill. Door de sneeuwlaag worden geluiden gedempt, maar diezelfde laag houdt ook heel veel mensen tegen om de straat op te gaan. En dat merk je. Aan de geluiden op straat, aan de lege parkeerplekken overal en aan de rust in het dorp. Voor even is dat leuk, maar dat moet natuurlijk niet te lang gaan duren. Dat is niet goed voor Mill, niet voor de economie van het dorp en niet voor de dorpelingen zelf die - misschien wel met tegenzin - thuis blijven.

Gelukkig gebeuren er ook geluidloos heel veel dingen wél. Zo las ik deze week verschillende positieve berichten over samenwerking.
-Bijvoorbeeld de kinderopvang IKKE en het peuterspeelzaalwerk Kwartet die de handen ineen hebben geslagen en samen gaan werken in Mill, Langenboom, Wilbertoord en St. Hubert.
-Viasana Mill en Sint Maartenskliniek Nijmegen gaan hun krachten bundelen. De combinatie van de expertise van de Sint Maartenskliniek met de klantvriendelijkheid van Viasana kan veel voordelen voor beide instellingen én voor de patiënten opleveren. Om met Katja Schuurmans te spreken, dat is een "Win-win-win-situatie"!
-De gemeente zal weer met Fitland samen moeten gaan werken en omgekeerd, want van de rechter mag Fitland door met de bouw van de omstreden saunaboot.

Er zijn ook zaken die zich niet zo snel laten regelen. Wat te denken van de stagnatie rond de bouw van 4 halfvrijstaande woningen in de Bernhardstraat? Mooiland Maasland lijkt de 'schuldige' te zijn van de vertraging in ons voortvarende Centrumplan. Over dat laatste is het ook nog steeds heel stil. Dat was al lang voordat alles met een dikke laag sneeuw bedekt werd. Hoe zouden de zaken ervoor staan?
Op de website van de gemeente (waarom heeft het Centrumplan eigenlijk geen 'eigen website' waar je steeds het laatste nieuws kunt lezen?) is het actueelste bericht hierover van juni 2008. Dat gaat over de sloop van locatie Vlaar. Gelukkig worden wel de nieuwsbrieven op de website van de gemeente gepubliceerd, maar ik kan daarin nooit echt concrete ontwikkelingen vinden. Misschien zie ik die over het hoofd, ik houd me aanbevolen voor tips van lezers die daarin wel iets concreets kunnen aanwijzen.
Voor het gemak zet ik de links naar de nieuwsbrieven hieronder (wel even geduld, het downloaden duurt even):
Nieuwsbrief December 2007
Nieuwsbrief Juni 2008
Nieuwsbrief December 2008
Nieuwsbrief September 2009

Als laatste nog een nieuwtje dat niet echt over Mill gaat, maar wel over een oud burgemeester van onze gemeente. Daandels gaat afscheid nemen van Deurne, hij stopt ermee. Niet omdat er moeilijke beslissingen moeten worden genomen, hij wenst het gemeentebestuur (en zijn opvolger uiteraard) daar veel succes mee.
Doen ze in burgemeestersland ook aan doorstroming? Dan hebben wij misschien nog wel een goede kandidaat die graag moeilijke beslissingen neemt...

Deze week op IMMUUN: Cleopatra
Op Lievendags Weblog: California dreaming on such a winter's day


Geen opmerkingen:

Een reactie posten