zondag 28 maart 2010

Mill...prijst zichzelf aan?

En dan wordt het 28 maart zonder dat er iemand is geweest op de lang verwachte openhuizendag. In verschillende media las ik dat de dag een succes was voor de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars), maar niet voor ons dus. Ik zou wel eens willen weten of het wel een succes was voor de andere huizen in Mill die te koop staan, want ik twijfel nu aan de betekenis van de letters NVM (Niet Voor Mill?). In onze eigen straat, de Stationsstraat, staan al heel lang 3 huizen te koop, waarvan 2 bij NVM makelaars. Ik weet niet of we van geluk mogen spreken dat ons pand nog maar de kortste tijd te koop staat. Dat impliceert iets over de huizenmarkt in Mill, die stagneert dus gewoon. Te weinig nieuwelingen die de 'verrassende ontmoeting' met Mill aandurven?
Op de website van de gemeente Mill en St. Hubert staat al een aantal jaren de slogan 'Mill...een verrassende ontmoeting!' die ons dorp zou moeten promoten. Maar wat is er zo verrassend? Persoonlijk ben ik niet zo gecharmeerd van nikszeggende oneliners. Ik kan het niet laten om er in gedachte altijd vragen als 'Wat dan?', 'Hoezo?', of nog erger 'Nou en?' achter te zetten. En die vragen worden door zo'n snelle kreet echt nooit beantwoord. Nu heeft de gemeente bedacht dat het een leuk idee is om in de nieuwe hal van het gemeentehuis een hele wand van dergelijke kreten op te nemen. Tot dinsdag kunnen inwoners (tenminste ik hoop dat het alleen voor inwoners geldt) een kreet van maximaal 3 woorden opsturen naar kreet@gemeente-mill.nl. De 'gelukkigen' wiens kreet uitgekozen wordt, zullen die terugzien in de centrale hal van het gemeentehuis.

Waarom zouden mensen in Mill willen gaan wonen? Dat is de vraag die je je moet stellen bij het promoten. Dat moet je dan in 3 woorden vertellen. Onmogelijk. Ik kan wel een poging doen, maar ik hoop niet dat deze gedachtespinsels ooit op welke muur dan ooit terecht zullen komen. Stel je voor, wat ik nu denk, kan over een week wel weer achterhaald zijn door de werkelijkheid.
Bijvoorbeeld: Mill...dorp zonder verkeerslichten!
Of: Mill...gelukkig geen McDonalds!
Wat te denken van: Mill...alle voorzieningen dichtbij! - Mill...een echt dorp! - Mill...wil Mill blijven! - Mill...centrum zonder hoogbouw! Dat laatste is misschien binnenkort wel écht voorbij, maar voor ons ooit een reden om in dit vriendelijke dorp te komen wonen.
En er waren, behalve alle bovenstaande, nog zoveel meer redenen waarom wij juist in Mill kwamen wonen. Ten eerste vielen wij als een blok voor het huis dat we nu proberen te verkopen. Helemaal wat we altijd al wilden: een groot oud pand, voorzien van alle moderne gemakken, met een redelijke tuin rondom maar wel in het centrum. Lekker dichtbij de winkels voor de dagelijkse boodschappen en toch niet teveel drukte voor de deur. Eigenlijk wonen we hier heel rustig, vooral in het weekend is het zelfs stil te noemen. Alle horeca zit wat ons betreft aan de 'goede' kant van de kerk, dat wil zeggen dat we geen last hebben van cafébezoekers of andere uitgaanders. Onze kinderen, die alledrie in Utrecht wonen, vinden het hier té stil, maar dat zal wel een 'generatieding' zijn. Voorlopig blijven we met plezier in het rustige Mill wonen. Ondanks de (te) grote woon-werkafstand en de dagelijkse files die daarbij horen. Tot er zich een koper meldt.

Deze week op Lievendags weblog: Een reis rond de wereld in Millse hapjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten