zondag 7 maart 2010

Open Huis


Over een paar weken is het weer 'Openhuizendag' van de NVM makelaars. Aangezien ons huis nog steeds te koop staat, hebben we besloten om weer mee te doen. Toevallig is het op een zaterdag die nog behoorlijk leeg in onze agenda staat, wat zou ons daarom tegen moeten houden om het weer te proberen?
De vorige keren hebben we niet veel kijkers gehad, dat is misschien een reden die ons tegen zou kunnen houden. Van de makelaar hoorden we toen echter, dat dat overal het geval was. Gelukkig is nu de crisis in de huizenmarkt op zijn retour en ziet alles er weer wat rooskleuriger uit. Enkel afwachten of er gegadigden komen opdagen, ligt niet zo in mijn aard. Daarom ben ik maar vast begonnen met wat voorbereidingen op deze dag. Allereerst heb ik 2 bescheiden raamposters gemaakt die ik ongeveer een week van tevoren duidelijk zichtbaar zal ophangen. Verder heb ik kaarten laten drukken met een kort overzicht van wat we te bieden hebben en op de achterkant een aantal contactmogelijkheden voor mensen die niet op de open dag kunnen komen maar op een andere manier een afspraak willen maken. Natuurlijk zal ook de makelaar in verschillende media adverteren en ik hoop dat hij ook nog extra reclame maakt. Maar lijdzaam toezien en zelf niks doen, helpt in ieder geval niet.

Wat staat er op de raamposter en de postkaarten:
Natuurlijk de datum en tijd waarop het Open Huis is: 27 maart, van 11 tot 14 uur.
Verder de vraagprijs (€ 545.000,-, maar wij zien graag uw bod tegemoet!) en enkele punten waarvan wij vinden dat ze ons huis uniek of aantrekkelijk maken.
Ten eerste het feit dat het pand architectuur historische waarde heeft. Als de gemeente nou eens geld vrijmaakte voor de gemeentelijke monumentenlijst, dan zou het daar zeker op moeten staan.
Een ander belangrijk verkooppunt van ons huis is de ruimte: een inhoud van maar liefst 1050 m3 en 225 m2 woonoppervlakte. Het hele pand staat midden op een perceel van 765 m2 midden in het centrum.
Die ligging in dat centrum van Mill wordt ook steeds meer een groot voordeel. Nu er definitief getekend is voor het nieuwe Centrumplan geeft dat duidelijkheid over het feit dat Mill over een paar jaar een aantrekkelijke dorpskern heeft. Dat maakt dat de huizen in dat centrum in waarde zullen stijgen.
Een heel groot voordeel ligt in het gegeven dat het huis dat we aanbieden een héél ruime bestemming heeft. Er mag gewoond worden, maar ook een winkel of kantoor of praktijk aan huis is toegestaan.
En dan natuurlijk de respectabele 'leeftijd' van het huis! Het is bijna 120 jaar geleden gebouwd en veel van de originele elementen zijn nog aanwezig. Paneeldeuren, plafondornamenten, binnenluiken en glas in lood. Maar gelukkig is er sinds 1894 wel heel veel aan het leefcomfort gedaan, zo zijn er 2 badkamers en is de keuken van allerlei apparatuur voorzien.
Hieronder ziet u de achterkant van de kaart met diverse contact-mogelijkheden:



Deze week op IMMUUN: Bloedgroepen en bacteriën
Op Lievendags Weblog: Druk?!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten