zondag 21 mei 2006

Barbecuepraatjes in de regen

Ook al regent het pijpenstelen (de Engelse uitdrukking cats and dogs is eigenlijk nog beter...), een geplande barbecue kan toch gewoon doorgaan. Dat bewezen wij zaterdagavond met een gezelschap van ongeveer 30 mensen in Mill. Het eten en de drank stonden droog, er is volop gegrilld, gegeten en gedronken en we hebben de hele avond buiten gezeten. Veilig afgeschermd door een grote partytent van de plaatselijke duikvereniging.
Het leek soms wel of we met tent en al de lucht ingingen en het water liep overal vrolijk binnen, maar met elkaar hadden we een gezellige avond.
Voor ons was het een verwarrende dag; eerst 's ochtends naar de begrafenis van onze buurman, 's middags naar het verpleeghuis naar onze demente moeder en 's avonds dus naar het 'wilde' feest van een verse 50-jarige. In ieder geval hebben de weergoden ervoor gezorgd dat het feest niet doorsnee was, maar behoorlijk wild.
De gesprekken varieerden in onderwerp van tuinaanleg, MRI-scans en autotechniek tot rock en rollmuziek in de kerk en 'mannenkalenders'.
Ook de dorpspolitiek kwam uiteraard ter sprake, dat kan bijna niet anders als je in de achtertuin van de lijsttrekker van de grootste partij ter plaatse zit. Maar eigenlijk was hij niet het onderwerp van gesprek, maar de nieuw te benoemen burgervader. Zouden er wel kandidaten zijn die zich gaan melden? Welke burgemeester met ambitie wil naar een kleine plaats als Mill? Waarschijnlijk wordt het weer iemand die onze gemeente als opstapplaats ziet en na een paar jaar weer zal vertrekken. Deze week is de procedure gestart, dus binnenkort zullen we er wel meer van horen.
Intussen staat het ons natuurlijk vrij om te bedenken wat er allemaal beter zou kunnen in Mill. Eindelijk maar eens het centrumplan gaan uitvoeren waarover al sinds eind jaren '60 wordt gepraat? Bij het afscheid van de vorige burgemeester is er een nieuwsbrief uitgegeven door de gemeente die suggereert dat er al vergevorderde plannen zijn. Als je die brief echter goed leest, vind je helemaal niks concreets! Práten over vernieuwing is blijkbaar toch wat anders dan vernieuwingen doorvoeren. Daarbij moeten vernieuwingen uiteraard ook verbeteringen zijn en daar wringt het volgens mij een beetje. Want als je het niet met elkaar eens kunt worden wat er precies beter moet, kun je niet verder. Zoveel mensen, zoveel wensen en dat geldt zeker ook voor het centrum van Mill. Wat mij betreft moet Mill in ieder geval haar dorpse karakter behouden, maar dan wel graag met een mooi plein als kern en niet alles dichtgeklinkerd en geasfalteerd. Laat de auto's buiten het directe centrum en plant wat meer groen, dat zou een begin zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten