zondag 24 september 2006

Fietsen voor Pater Konings


De ballonnen hangen weer. Net zoals vorig jaar kregen wij deze week weer keurig een zakje met een aantal kleurige ballonnen en het verzoek om die op zondagmorgen op te hangen. Want, zoals de uitleg op het begeleidende briefje vermeldt, de jaarlijkse fietstocht, georganiseerd door de Millse Missie Vrienden voor (de jubilerende) Pater Konings, zal langs onze woning komen. De organisatie wil de deelnemers aan deze tocht graag langs een mooi versierde route laten fietsen. Die ballonnen zijn dus eigenlijk de eerste aanzet voor een bonte versiering. Gelukkig nemen ze ook genoegen met enkel de vlag uithangen met daaraan natuurlijk wel de ballonnen.

Over een klein uur zullen de eerste fietsers voorbijkomen, de start is hier vlakbij in de Stationsstraat. Het weer ziet er goed uit, de afstanden van 20 en 40 km. zijn voor iedereen te doen.

Waar vind je ze nog, deze bevlogen mensen die wij vroeger (of nu nog??) missionarissen noemden. Bij dat woord denk ik vooral aan kraaltjes, spiegeltjes en veel bidden om tot het juiste geloof te komen en niet zo zeer aan praktische hulp aan mensen die het echt kunnen gebruiken. Gelukkig heeft 'missie' niet alleen betekenis in religieuze zin, maar staat het ook voor iets écht willen.

Iemand met een missie zoals die van Pater Konings wil iets bereiken wat écht mogelijk is, maar heeft daar wel hulp voor nodig van bijvoorbeeld de Millse Missie Vrienden!

Wat jammer dat op de site van de VVV een verkeerde datum staat, daar is de fietstocht gisteren al verreden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten