zondag 8 oktober 2006

Brede school laat op zich wachten?

(© gevels schoolwoningen Mill van ArchiQuad BV)

Voor kinderen en leerkrachten op De Kameleon kan het niet snel genoeg gebeuren: de bouw van een nieuwe (brede) school. Hun eigen schoolgebouw wordt letterlijk te smal, ze groeien er aan alle kanten uit! Op het schoolplein is al een echte directiekeet geplaatst, waarin directeur Arthur Denkelaar zijn intrek heeft genomen om extra ruimte voor het groeiende leerlingenaantal in het hoofdgebouw te creëren. Maar nu is de school dan ook echt vól.
Gelukkig lag er iets moois in het verschiet: nieuwbouw van de Brede School Mill waarin ruim voldoende plaats zou komen om iedereen weer gelukkig te maken.
Deze week echter konden wij allemaal in 'De Koerier' lezen dat er nieuwe plannen gemaakt moeten worden. In plaats van samen met RK Basisschool De Leeuwerik (plus de kinderopvang, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en de Thuiszorg) in één gebouw tegenover de huidige locatie te komen, komt er nu eerst een extra organisatieslag om de hoek kijken. Vanuit het schoolbestuur van de Stichting Katholiek Basisonderwijs Mill (SKBM) is er nu namelijk bekendgemaakt dat haar twee basisscholen De Leeuwerik én De Straethof intensiever met elkaar gaan samenwerken en uiteindelijk één katholieke basisschool moeten vormen. Die moet dan samen met het Openbaar Onderwijs (i.c. De Kameleon) en bovengenoemde voorzieningen in een nieuw te bouwen Brede School ondergebracht worden op een andere locatie dan voorheen werd gepland, namelijk naast het Merletcollege aan de Langenboomseweg.
Dat is een totale omslag van plannen en iedereen die ooit met een fusie te maken heeft gehad, weet dat daar erg veel tijd in gaat zitten om dat goed voor elkaar te krijgen. Er zal een tijd aanbreken van overleggen tot je erbij neervalt, los van alle besprekingen over de nieuwbouw zelf. Organisatorisch zullen er bergen verzet moeten worden en de praktijk zal leren in hoeveel stapjes voorwaarts én stappen terug dit zal gebeuren.
In alle hectiek zou je dan bijna vergeten dat er een school bij betrokken is waarvan het leerlingenaantal níet terugloopt, maar juist steeds verder stijgt. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat met de aanvang van schooljaar 2007-2008 extra keten op het schoolplein van De Kameleon worden geplaatst, terwijl er elders in Mill lokalen leegstaan? Voor de schoolbesturen is nu de schone taak weggelegd om hier een creatieve oplossing voor te verzinnen, eentje waarvan de uitkomst iedereen tevredenstelt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten