zondag 11 maart 2007

Het gebeurde in Mill

Wat gebeurde er in Mill deze week? Misschien heb ik niet goed opgelet, maar als er echt iets gebeurd is, heb ik het in ieder geval gemist. Geen nieuws is goed nieuws, zullen we maar denken. Maar zelfs dat goede nieuws kan ik deze week nergens vinden. Er worden hier en daar al wel veel positieve dingen aangekondigd. Evenementen die nog in de toekomst liggen. Bijvoorbeeld het 'Artiesten Ondernemers Muziekspektakel' heeft de datum voor 2007 bekendgemaakt. Of de mededeling dat er al tickets te boeken zijn voor het Ballonnenfestijn in augustus 2007. Misschien toch het begin van een klein goed-nieuws-puntje: er is een winnares van de lokale voorleeswedstrijd. Dat kan natuurlijk ooit een Brabantse winnaar worden en misschien zelfs landelijke kampioen voorlezen. Maar ook dat ligt nog verborgen in de toekomst.
Het goede nieuws deze week was misschien wel dat de zon eindelijk schijnt. Na veel te veel regen, ziet Mill er nu weer vrolijk uit. Een nieuwe lente in hetzelfde oude centrum. Want het blijft heel erg stil rond de plannen voor een nieuw centrum. De nieuwe burgemeester had het over een trein die we niet mogen missen. Maar op de een of andere manier, heb ik nu toch het idee dat Station Mill gepasseerd is zonder dat de trein is gestopt...
In december op de informatieavond werd ons verteld dat de volgende stap het inspraaktraject zou zijn dat in februari 2007 moest starten. Het is inmiddels bijna half maart en over het centrumplan is nergens maar een spoortje nieuws te vinden. Niet op de website van de gemeente, niet op de lokale nieuwssite inMill en ook niet op de weblog van de burgemeester. Zelfs op de website van Algemeen Belang '90 wordt er niet meer over gerept. Terwijl deze partij er het toch heel druk mee leek te hebben. Nu is de aandacht verschoven naar de brede school en de geluidsmetingen n.a.v. de straaljagers van Volkel.
Geen nieuws dus uit Mill deze week. Maar of onder deze omstandigheden hier ook geldt dat 'geen nieuws' 'goed-nieuws' is, vind ik twijfelachtig. Op deze manier verandert er natuurlijk nooit iets in Mill en blijft het bij plannen alleen. De vraag of de plannen voor een nieuw centrum goed zijn voor Mill is hierbij minder belangrijk dan de vaststelling dat stilstand achteruitgang betekent. Als men níets doet, verandert er nooit iets. Niet in het negatieve (dat is trouwens nog maar de vraag), maar zeker niet in het positieve. Kom op Mill, doe er wat aan.

Reactie:
Corné 12-03-2007 13:14
Hoi Station Mill,
Op dit moment is de gemeente de financiele gevolgen van het centrumplan zoals ze dat in december presenteerde aan het doorrekenen. In juni zal (als het goed is) de gemeenteraad een definitief besluit nemen. Dan is duidelijk wat wat kost en waar men mee zal beginnen en vooral hoop ik wanneer. Algemeen Belang '90 zal zeker de vinger aan de pols houden, maar op dit moment hebben we niet meer informatie als dat men er mee bezig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten