zondag 13 mei 2007

Nattigheid

Na een paar zomerse weken plenst de regen weer als vanouds op de Millse klinkers. De eerste paar dagen nog zeer welkom voor iedereen met een te droge tuin, maar nu hoor je het klagen alweer beginnen. Was het eerst veel te heet, nu is het maar rotweer. Zo is het altijd wat. Dat is in Mill niet anders dan in de rest van het land.

Waarover 'zeurden' wij de laatste week?

Over burgemeester Hans Verheijen die scherpe uitspraken deed over de vorderingen van het Centrumplan?
- Eigenlijk wordt het wel eens tijd dat er vanuit de gemeente iemand komt met kritische opmerkingen over de samenwerking. Geen gezeur dus!
Op zijn weblog en in De Koerier schrijft burgemeester Verheijen iedere week braaf een verhaal over zijn werk in Mill. Opvallend is dat er nauwelijks op gereageerd wordt. Zijn er zo weinig mensen die de weblog lezen, of is er sprake van enige schroom omdat het de burgemeester betreft? Ga in ieder geval ook eens kijken op www.hansverheijen.nl.

Over te weinig plaatsen bij dé handbalwedstrijd in Nieuwegein?
- Gezien de reacties op het vorige bericht is er enige verontwaardiging ontstaan over het aantal supporters dat bij de beslissende wedstrijd in Nieuwegein kan zijn. Begrijpelijk dat MHV'81 zoveel mogelijk fans op de tribune wil hebben, maar hoe reëel is dat? Geen gezeur, wel een 'kwestie'. Ik hoop dat het naar ieders tevredenheid is/wordt opgelost en wacht met spanning de uitslag af.
De achterblijvers in Mill kunnen morgen in Mill de wedstrijd live volgen in Het Lagerhuis. Handbal lééft in Mill!
*Zondagmiddag 13 mei 16.00 uur: Helaas geen eredivisie voor MHV'81: eindstand Venus/Nieuwegein-MHV'81 is 41-28.

Over behoud van uniek mozaïek van Kees Bastiaans?
- Ooit zal het pand aan de Bernhardstraat waarin het mozaïek zich bevindt, gesloopt worden. De woning zal plaats moeten maken voor nieuwbouw als onderdeel van het - daar heb je het weer - Centrumplan Mill. Eigenaar Maasland, marktpartij in het Centrumplan, schat de kosten op minstens € 100.000. Gezeur, zegt kenner Cees van Sabben van Oud-Nederlandsche Tegelwerken uit Oud-Beijerland. Hij beraamt de kosten op niet meer dan € 25.000. Misschien kan deze man ook eens mee komen rekenen als het over het Centrumplan gaat...

Over klimaatsveranderingen tengevolge van de opwarming van onze aarde?
- Daarover kan volgens mij niet genoeg gezeurd worden. Net zolang tot iedereen doordrongen is van de ernst van de situatie. Gelukkig is er ook nog heel veel moois in de natuur te vinden. Oude waarheden blijven dan ook gewoon bestaan. Want in mei leggen alle vogels een ei en getuige de foto boven dit bericht heeft de zwarte mees dit met succes gedaan. De foto is zaterdagmiddag genomen in een bos in Bennekom, in de mezenpot verbleven op dat moment 7 jonge zwarte mezen. Een iets minder bekende mezensoort, je herkent ze aan hun felle 'pietsie-pietsie-pietsie' geluid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten