zaterdag 1 maart 2008

Mill in beweging

Er gebeurt van alles in Mill, alhoewel je soms het idee krijgt dat er eigenlijk nooit iets verandert. Als inwoner van Mill kun je er in ieder geval van op aan dat je niet verrast wordt door nieuwe ontwikkelingen. Die zie je altijd al van heel ver aankomen. Volgens sommige dorpsgenoten die ik wel eens spreek is er al járen sprake van een nieuw centrum en uit eigen ervaring weet ik dat er al minstens 3 jaar over de Brede School gepraat wordt. En bij praten blijft het tot nu toe wat deze onderwerpen betreft! Nog geen definitieve plannen, dus nog nergens een schop in de grond. En tóch waren de koppen in de plaatselijke pers deze week niet mis te verstaan!

Wat te denken van 'Rolling Stones bij Café Royal'? Dat kán toch niet waar zijn?!
Inderdaad, begin je met het lezen van dit bericht dan is de eerste zin 'Nou ja, niet de echte natuurlijk...'. Niet alles is zoals het lijkt, maar een sensationele kop boven een artikeltje zorgt er tenminste wel voor dat het gelezen wordt!

Of 'RTL7 pokerprogramma ook in Mill'? Dat klinkt alsof we er helemaal bij horen, bij de groten der aarde. Misschien komt de pokerkampioen binnenkort wel uit Mill of omgeving! Dan moeten we eerst nog wel zorgen voor de winnende deelnemer, te beginnen bij de voorronde die in Mill wordt gehouden (op 7, 12, 20, 25 en 28 maart: ook in Café Royal).

Behalve in dat café met die koninklijke naam, staan er ook grote evenementen gepland bij die andere attractie in Mill: Fitland.
Vrijdag 7 maart is hier het derde grote interactief buutgala. Zes tonpraters uit heel Brabant zijn uitverkoren hier hun kunsten te komen vertonen, het mooie is namelijk dat het publiek al eerder heeft kunnen stemmen op hun favoriet. Met titels als 'Brabants Kampioen', 'Nar van Europa in Zilver' en 'bijna winnaar' van het Keiebijters Kletstoernooi, zullen alleen de beste in de ton staan!

Op 13 maart wordt in en door Fitland - voor de zesde keer alweer - 'Spin for life' georganiseerd, een sponsoractie voor het goede doel. In het bijzonder voor de Stichting Kika en Villa Joep. Een prima initiatief waar je je sportieve prestaties kunt inzetten om de strijd tegen kanker te steunen en doodzieke kinderen perspectief op een betere toekomst te bieden.
Er gebeurt dus wel degelijk van alles in Mill, we staan er niet bij stil.

Helaas zag ik ook een onverwachte mededeling waar ik wel even stil van werd: 'Nog enkele dagen Café Geert'. Zondagavond 9 maart sluiten ze definitief de deuren. Jammer, want het was een aardig café. Waar moet de wielerclub nu uitrusten na hun zaterdagse ochtendetappe? En nooit meer Wicked Honey op loopafstand voor ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten