zondag 10 augustus 2008

Geen kofferbakverkoop, wel een record!

Wat gebeurde er deze week in Mill? Niet bijzonder veel, de zomer kabbelt rustig verder. De kerktoren doet het nog steeds zonder wijzerplaten en dat begint warempel al een vertrouwd gezicht te worden. Alles went op den duur, zo blijkt maar weer.

Op www.inMill.nl las ik dat de kofferbakverkoop die gepland stond voor zondag 17 augustus niet doorgaat wegens gebrek aan belangstelling. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de vakantie en het mooie weer dat we hadden. Wie heeft er nu zin om een veel te hete zolder op te ruimen en daar niet meer gebruikte spullen die nog wel goed zijn te sorteren? Het is toch veel leuker om in de tuin te zitten, of te werken desnoods als men toch het gevoel wil hebben dat er iets nuttigs moet gebeuren. Bovendien waren een heleboel mensen véél te druk met de avond fietsdriedaagse die deze week in Mill plaatsvond. Bijna 400 deelnemers telde dit evenement! Ook al gebeurt er niet veel, actief zijn we wel in Mill. Het nationaal record op de 3000 meter bijvoorbeeld, dat werd dit weekend toch maar mooi verbeterd door John Peterse uit St. Hubert. (Het betreft hier atletiek voor mensen met een verstandelijke beperking.) Want als het om overwinningen gaat, hoort St. Hubert natuurlijk gewoon bij Mill (en St. Hubert). Net als alle Brabantse sporters in Beijing ook allemaal van óns zijn. Dat heet gezond chauvinisme en is in de sport heel belangrijk. Hoe meer (morele) steun de atleten kunnen krijgen, hoe beter! Helaas hoorde ik net dat ónze Marianne Vos (uit het Brabantse Babyloniënbroek, gemeente Aalburg) niet bij de eerste 3 eindigde en dus zonder medaille naar Brabant terug zal keren. Maar met een zesde plaats heeft ze wel bewezen dat ze kon fietsen, daar bij de Chinese Muur!

Nog iets waar we actief in moeten zijn komende week: Stem op Toeternietoe via Omroep Brabant!! Ook weer op www.inMill.nl las ik het volgende:
'Maandagavond 11 augustus presenteert Maud opnieuw "Zinderend Zuiden" op Omroep Brabant TV. Dit is een verslag van een evenement dat in Brabant plaatsvindt. Aan het einde van het programma laat Maud twee promo’s zien van 15 seconden waarin mensen hun evenement promoten. Een van de twee promo’s is van het Parkfeest en Ballonnenfestijn in Mill wat as zaterdag 16 en zondag 17 augustus gehouden zal worden. Kijkers kunnen vanaf maandagavond op een van de twee promo’s stemmen om te bepalen naar welk evenement Maud de week daarop gaat kijken en haar verslag zal doen in de volgende "Zinderend Zuiden". Stemmen kan vanaf maandagavond de hele week. Het programma wordt as maandag 11 augustus uitgezonden om zeven, acht, negen, tien en 11 uur ´s avonds. het stemmen gebeurd via de site van omroep Brabant. Wilt u dat Maud naar het Parkfeest komt? Stem dan vanaf maandagavond op de promo van Toeternietoe! www.omroepbrabant.nl/zinderendzuiden'

En als je dan toch op internet aan het rondsurfen bent, bekijk dan ook meteen ons eigen filmpje. Op de website van de KKN zijn we nu goed in beeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten