zondag 17 augustus 2008

Minder dikke kinderen?

Deze week las ik in De Gelderlander dat in Noord- en Midden-Limburg minder kinderen met overgewicht zijn dan elders in de provincie. Mijn eerste gedachte, nog vóór het lezen van het artikel, was dat dat geen wonder is met zulk slecht openbaar vervoer. Er wordt natuurlijk veel vaker naar school en vereniging gefíetst. Nou wonen wij niet echt in Limburg, maar wel in ongeveer dezelfde regio met soortgelijk openbaar vervoer.
Natuurlijk rijden er wel bussen, maar buiten de ochtendspits is de frequentie érg laag. Neem nou de buurtbus naar Stevensbeek (waar op de Scholengemeenschap aldaar ook kinderen uit Mill zitten): 's ochtends ben je in een klein half uur op de plaats van bestemming, maar als je 's middags de bus van even na 5 uur mist, duurt het bijna 2 uur en 3 keer overstappen voordat je weer in Mill bent! Als er 's avonds iets op school is waar je bij wilt zijn, dan kan dat niet meer met het openbaar vervoer. En dan zijn de kosten van de buurtbus ook niet te verwaarlozen. Voor een enkele reis is het vaste tarief van € 4,50 verschuldigd. Voor een scholier die dus 5 dagen met de bus naar school zou gaan, betekent dat € 45,- per week aan extra kosten!
Geen wonder dat veel kinderen de fiets pakken! En mooi meegenomen dat dat ook nog eens goed is voor de conditie.

Dit weekend is het vrolijkheid troef in Mill door het Parkfeest in het Landschapspark. Gisteravond stegen daar 19 ballonnen op onder het toeziend oog van ongeveer 4000 toeschouwers. De weersomstandigheden waren dit jaar ideaal; na het noodweer van 2 jaar geleden en de wisselvallige zaterdag vorig jaar, was dit een verademing! Een lage zon op de ballonnen maakte alles ook meteen veel feestelijker. De ballonnen werden door een kalme wind richting Uden en Oss 'gedragen', overal in de regio waren ze te zien.
Vandaag wordt het feest voortgezet met het dweilorkestenfestival de Sound of Joeks en voor de muziek wordt gezorgd door de 'Andere Hazen'. www.parkfeestmill.nl

Nog steeds geen wijzerplaten op de torenklok in Mill. Dat zal ook nog wel even duren, want pas half december, als alles volgens plan verloopt, is de tijd weer af te lezen van de Millse kerktoren. Het gekke is dat je eraan went, het vanzelfsprekend naar boven kijken wordt minder. Maar een fraai gezicht is het niet, zo'n 'blote' toren midden in het dorp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten