donderdag 30 april 2009

Veel festiviteiten in Nederland afgelast

De dag begon zo goed, de oranjezon deed en doet nog steeds geweldig haar best. Het was echt feest, tot ongeveer 12 uur. Toen veranderde deze Koninginnedag definitief in een drama. De nieuwsfeiten over het 'incident' zoals de aanslag in Apeldoorn eerder vandaag genoemd werd, worden al de hele middag op TV herhaald. Ik hoor net dat de naam van de dader zelfs al op internet circuleert. Overal in Nederland worden de fesitiviteiten aangepast of zelfs afgelast. Vlaggen hangen halfstok. De Bond van Oranjeverenigingen adviseert alle oranjeverenigingen om de openbare optredens af te gelasten. De Koningin besluit direct na het drama dat ook voor haar Koninginnedag voorbij is.
In Rotterdam, Maastricht, Eindhoven en Breda hebben burgemeester en wethouders de officiële activiteiten geannuleerd. Ook de gemeente Utrecht heeft alle officiële feesten afgelast.

Zo niet in Mill. Uit de luidsprekers schalt op dit moment nog steeds de muziek en op het plein voor het gemeenthuis wordt doorgefeest. Onder het genot van een biertje en harde muziek bij de slachtoffers van een drama stilstaan, valt niet mee. Dat zal ook wel niet uitgebreid gebeuren. Toen ik net een rondje met de hond deed, zag ik nog een heleboel vlaggen wapperen. Daarvan hingen er welgeteld twee halfstok. Gelukkig zijn er toch nog mensen in Mill die zich wél realiseren dat er iets verschrikkelijks gebeurd is in ons land.
Laat de rest maar feesten, maar gek is het wel. Het is net zoiets als naar een verjaardag gaan terwijl de jarige niet in de stemming is om feest te vieren. Sterker nog, waarbij de jarige intens verdriet heeft. Daar drinken ze er nog maar eentje op, in de feesttent hier in Mill.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten