zaterdag 28 april 2007

Koninginnedagen

In tegenstelling tot vorig jaar, hebben we dit jaar helemaal niks te klagen over het weer tijdens de koninginnedagfeesten. Tenminste, als de voorspellingen uitkomen en 'ceremonieel performer' Belinda van der Pool er niet in slaagt om haar regendansen met resultaat uit te voeren. Dat laatste hoorde ik net op de radio bij het programma Cappuccino van Sjors Fröhlich. Een paar dagen eerder zag ik ook al Emeke Buitelaar in haar uitdossing als regendanser op de televisie. Een nieuwe trend? Springen deze dames, met hun zweverig aandoende verhalen, handig in een gat in de markt of is het ze vooral te doen om opnieuw de aandacht op hun eigen toko te richten? Emeke Buitelaar is behalve dansperformer ook beeldend kunstenaar en schildert symbolische doeken. Belinda heeft zich gespecialiseerd in diverse massagetechnieken, richt zich op healing en organiseert onder meer maanvieringen.
Voorlopig is de lucht gelukkig nog strak blauw en volgens het KNMI - dat het ook niet altijd bij het rechte eind heeft, maar haar voorspellingen in ieder geval wetenschappelijk onderbouwt - houden we dit droge weer de komende dagen wel.
Dat is maar goed ook, want overal in Nederland zijn de oranjecomités druk bezig met het organiseren van een feestelijk weekend. Zo ook in Mill.
Alhoewel we maar één koningin hebben in ons land, gaan we in Mill twee dagen feest vieren. De koninginnedag start hier al op 29 april om 11.00 uur met een kofferbak- en straatverkoop in de Kerkstraat. Diezelfde middag wordt dit evenement opgevrolijkt met optredens van diverse lokale en regionale bands. In en rond de feesttent op het plein voor het gemeentehuis zal er muziek te horen zijn die varieert van stevige rock tot Brabantse klanken en van dweilorkest tot zelfs Ierse folklore.
En dan volgt er na zo'n feestelijke dag nóg een koninginnedag! Op 30 april, de enige echte dag, organiseert de Stichting Kinderfeesten Mill het traditionele spellencircuit. Die dag begint om 10.00 uur met het oplaten van ballonnen.
's Middags is er voor de stoere en sterke Millse krachtpatsers gelegenheid om zich met elkaar te meten tijdens het 'biervattrekken' en vanaf 17.00 uur worden deze dagen afgesloten met een groot feest mét allroundband Random.
Meer informatie over de koninginnefeesten in Mill is te vinden op de websites www.straatverkoop.nl en www.koninginnedag.inmill.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten