donderdag 1 mei 2008

Kofferbakverkoop voor de deur

Toen ik vanochtend de luiken van de huiskamer opendeed, was het net of er iets mis was met mijn ogen! Het werd er namelijk niet lichter van. Dat kwam door een bestelbus die zo ongeveer strak tegen onze ramen was geparkeerd. Ergens ging er toen een lichtje bij me branden: kofferbakverkoop vandaag. Heel Mill ruilt nu weer de oude troep van zolder met elkaar. Waar ze dat elders in Nederland al een dag eerder deden, doen wij dat dit jaar in Mill op 1 mei. Het is niet zo dat we daadwerkelijk een dag achter lopen op de rest van het land, al ben ik daar niet altijd helemaal zeker van, maar de vrije dagen vallen nu wel heel mooi op een rij. En dan blijkt spreiding van activiteiten een uitermate slimme actie, daar kan de rest van Nederland dan weer een voorbeeld aan nemen.
Vanuit mijn kantoor waar ik zit te werken, daar staat gelukkig geen auto voor het raam zodat mijn uitzicht vrij is, zie ik wat mensen lopen met de blik op de koopwaar gericht. Hier en daar zie je er een paar die blijkbaar al iets naar hun gading gevonden hebben, maar de meeste kijkers zijn nog geen kopers. Het is wel een erg rustig evenement, het stoort me totaal niet in mijn bezigheden.
Dat zal zondag wel anders worden, dan is het weer Braderie Sportief. Traditiegetrouw staat dan bij ons aan beide kanten de stoep vol gebouwd met kramen en bestelbussen en aan de overkant schalt de muziek van de cd-specialist dan de hele dag door de straat. Een Millse activiteit, die braderie, die ze wat mij betreft over mogen slaan. Ik krijg er altijd een 'opgesloten' gevoel van. Het is ook niet zo'n braderie waar je nog originele spullen tegenkomt, maar het standaardassortiment dat je overal waar zoiets georganiseerd wordt, aantreft. Echte handel met kooplui die het hele seizoen van plaats naar plaats trekken om de dorpsfeesten en braderieën op te luisteren. Het verschil met de Millse Jaarmarkt, een nog groter evenement met nóg meer kramen, handel en herrie, is dat er op de Braderie Sportief aandacht is, al is het minimaal, voor de sportverenigingen uit Mill. Maar gelukkig zal ik er dit jaar geen last van hebben, want zondag kom ik pas aan het eind van de middag thuis en dan moet alles opgeruimd zijn in verband met de dodenherdenking op het plein voor het gemeentehuis. Met een beetje geluk merk ik helemaal niks van de braderie dit jaar.
Terug naar de kofferbakverkoop. Als het met de verkoop niet zo bleek te gaan als gehoopt, is het misschien wel een idee om de rest van de koopwaar aan te bieden op de pagina's van www.station-mill.nl. Op het prikbord aldaar is ruimte genoeg. Je hoeft er niks uit te stallen om het na een paar uur weer op te moeten ruimen en het kan er blijven staan totdat het verkocht is. En misschien vind je er zelf ook nog iets waar je altijd al naar gezocht hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten